UROS LIVE – Ilves ja Tappara muuttamassa sinne 2021

Jääkiekon 2022 MM-kisojen päänäyttämö tulee sijaitsemaan Tampereen rautatieaseman yläpuolella.

Jääkiekon 2022 MM-kisojen päänäyttämö tulee sijaitsemaan Tampereen rautatieaseman yläpuolella. (Kuva SRV/ Studio Daniel Libeskind)

Tampereen uuden areenan nimeksi tuli UROS LIVE.

JÄÄKIEKKO Tampereen keskustaan rautatieaseman yläpuolelle rakentuvan monitoimiareenan nimi julkistettiin torstaina. Tapparan ja Ilveksen uuden kotiareenan sekä jääkiekon 2022 MM-kisojen päänäyttämön nimeksi tulee yhteistyösopimuksen myötä Uros Live.

Areenan nimelle on irvailtu sosiaalisessa mediassa. Kyse on kuitenkin sponsorinimestä, sillä UROS Oy on suomalainen teknologiajätti, jonka pääpaikka on Oulussa.

Yhtiön liikevaihto nousi viime vuonna yli miljardiin euroon. Urheilua yhtiö on sponsoroinut viime vuosina näkyvästi.

Tampereen asemalle rakennettavan areenan on määrä valmistua ensi vuonna. Todennäköisesti Tappara ja Ilves aloittavat SM-liigan kauden 2021-22 Uros Live -areenalla.

Suomen ensimmäinen jäähalli valmistui Tampereen Hakametsään 1965 ja siellä pelattiin samana vuonna myös MM-kisat. SM-liigan näyttämönä Hakametsän pyhättö on toiminut samasta vuodesta alkaen.

Lähivuosina SM-liigasta on poistumassa myös toinen legendaarinen areena, Helsingin jäähalli. Helsingin kaupunginvaltuusto on puoltanut HIFK:n uutta Garden Helsinki -areenahanketta. Vielä ei ole kuitenkaan tiedossa, milloin Garden Helsinki valmistuisi.

Suomeen on vireillä muitakin areenahankkeita. Suunnitelmia on ainakin Turussa, Jyväskylässä ja Oulussa.

Uudet areenahankkeet eivät ole olleet Suomessa todellakaan yleisiä. Edellinen uusi SM-liigan areena valmistui 1998 Espooseen. SM-liigaa siellä ei ole pelattu kevään 2016 jälleen, jolloin Espoo Blues ajautui konkurssiin.

Ässien kotiareena, Porin Isonmäen jäähalli uusittiin muutama vuotta sitten. Hallin uusimisprosessin tuloksia ja modernimpia puitteita on kehuttu laajalti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Miksi KooKoo on niin kova Lukolle – ”En mä tässä rupea mitään kokonaisanalyysiä tekemään”

Kommentoi Facebookissa