Miksi KooKoo on niin kova Lukolle – ”En mä tässä rupea mitään kokonaisanalyysiä tekemään”

Rauman Lukon päävalmentaja Pekka Virta.

Rauman Lukon päävalmentaja Pekka Virta. (Kuva Liiga)

KooKoo tyrmäsi Lukon 6-3. Lukon valmentaja Pekka Virta kritisoi SM-liigan otteluohjelmaa.

JÄÄKIEKKO Kouvolan KooKoo on ollut tällä jääkiekon SM-liigakaudella ylitsepääsemätön este Rauman Lukolle. Keskiviikkona KooKoo löi Lukon Kouvolassa 6-3.

Sarjanelosena majaileva KooKoo nousi nyt 105 pisteeseen. Eroa kolmanteen olevaan Lukkoon on enää vain neljä pistettä.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta ei kuitenkaan suostunut analysoimaan miksi KooKoo on ollut hänen joukkueelleen ylitsepääsemätön vastustaja. Virta esitti myös kovaa kritiikkiä SM-liigan sarjaohjelmasta.

KooKoon lehdistötilaisuuden juontaja kysyi Virralta, miksi KooKoo on niin vaikea vastustaja Lukolle ja kysymys vaikutti turhauttavan Virtaa.

– No en mä nyt tässä rupea mitään kokonaisanalyysia tekemään. Mennään nyt vaan ihan peli kerrallaan, Virta vastasi ja kertasi peliä:

– Tää peli hävittiin tohon alkuun ja tietysti eiliseen. Olihan se ihan suhteeton etu, minkä kotijoukkue sai fysiikkaa miettien. Me tulimme tänne keskellä yötä ja pelasimme aika hyvän pelin eilen ja sitten oli vielä se Ässä-peli viikonlopulta alla, Virta mietti.

Virran mukaan Lukko oli keskiviikkona turhautunut joukkue. Virta kritisoi kovin sanoin myös SM-liigan sarjaohjelmaa, josta hänen mukaansa Lukko kärsi keskiviikkona.

– Meillä oli aika turhautunut joukkue, mikä sitten lahjoitti vastustajalle kaksi maalia tuohon alkuun. Ei mitään pois missään nimessä KooKoolta. KooKoo pelaa hyvin, mutta se meidän vähäinenkin mahdollisuus karisi sitten siihen. Tietenkin nämä menee pitkässä juoksussa tasan, mutta tietenkin ihmettelen tässä 800 peliä mukana olleena, ettei tästä valtakunnasta löydy yhtään ainutta ihmistä, joka osaisi tehdä sarjaohjelmasta sellaisen, että se palvelisi urheilua, Virta vaahtosi.

– Se on tietenkin tärkeintä, että kuka myy tuolla eniten nakkimukeja ja kaljaa ja saa siitä bonukset ja se menee koko ajan keskiössä ja sen takia tällaista tapahtuu, Virta jatkoi.

Lukon Sebastian Repo teloi KooKoon Trevor Mingoain. Repo taklasi polvella Mingoiaa toisen erän lopussa ja jenkkihyökkääjä loukkaantui tilanteessa.

Mingoia ei pystynyt varaamaan painoa toiselle jalalleen ollenkaan ja hänet autettiin suoraan pukukoppiin. Repo sai tilanteesta 5+20 minuutin rangaistuksen ja lähti ulos.

Kärpät on varmistanut runkosarjan voiton, mutta taistelu puolivälierien kotiedusta käy vielä tiukkana. Viidentenä oleva Ilves hävisi voittolaukauskisan jälkeen TPS:lle 1-2 ja jatkaa KooKoon kanssa tasapisteissä.

Sarjakakkonen Tappara voitti Porissa Ässät jatkoajalla 3-2. Tappara on nyt neljä pistettä Lukkoa edellä, joskin on pelannut yhden ottelun enemmän.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit jyrää playoffeissa murskavoittoja – ”salamyhkäinen” latvialaisvahti teki paluun

Kommentoi Facebookissa