Jokerit jyrää playoffeissa murskavoittoja – ”salamyhkäinen” latvialaisvahti teki paluun

Latvian maajoukkuemaalivahti Janis Kalnins torjuu Jokereissa.

Latvian maajoukkuemaalivahti Janis Kalnins torjuu Jokereissa. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit murskasi Lokomotiv Jaroslavlin 5-1 ja siirtyi pudotuspelisarjassa 2-0 -johtoon. Jokereiden maalivahti Janis Kalnins on jälleen pelikunnossa.

JÄÄKIEKKO Jokerit jyräsi myös KHL:n toisessa pudotuspelisarjan ottelussa Helsingissä murjottuaan Lokomotiv Jaroslavlin 5-1. Jokerit johtaa pudotuspelisarjaa kahden murskavoiton jälkeen 2-0.

Kuten sunnuntain 6-0 -voitossakin, oli Jokereiden alku vakuuttava vakuuttava tiistainakin. Lokomotiv oli täysin helisemässä tilanteen oltua ensimmäisellä erätauolla 3-0.

– Oltiin valmiita. Hyvä alku ja hyvä eka erä. Toisessa ehkä fokus vähän karkasi ja päästettiin kaveri mukaan siinä, mutta kolmas oli mun mielestäni kyllä hyvää voittavaa kiekkoa, kommentoi Jokereiden avausmaalin tehnyt Leijonien viime kevään kultasankari Marko Anttila.

Lokomotivia on arvioitu hyvin liikkuvaksi joukkueeksi, mutta Jokereiden käsittelyssä se on ollut kahdessa ensimmäisessä playoffissa suorastaan kankea.

– Luulen, että me ollaan liikuttu hyvin. Kolmanteen erään he paransivat aktiivisuutta ja siihen pitää olla valmis sitten torstaina, kun tulevat varmasti aika kovaa päälle, Anttila totesi.

Maalivahtiakin Lokomotiv on vaihtanut molemmissa otteluissa. Voisi sanoa, että Lokomotivilla on maalivahtiongelma, mutta Anttila ei sitä väitettä tietenkään allekirjoita.

– Mun mielestäni ne ovat hyviä veskareita molemmat. Me ollaan oltu vain hyviä paikoissa, joita meillä on ollut. Meidän paketti on tosi hyvin kasassa. Me luotetaan siihen kovasti ja pitää keskittymisen pysyä vain koko ajan, hän sanoi.

Jokereiden ykkösmaalivahdiksi tällä kaudella noussut Janis Kalnins teki tiistaina paluun tolppien väliin lähes kuukauden tauon jälkeen. Jokerit puolusti hyvin ja teki Kalninsin iltapuhteen helpommaksi.

– Kaikki kaverit pelaavat tosi hyvää lätkää, joten ei ollut vaikeaa tulla maalille. Joukkue pelasi todella hyvän pelin, joten ei ollut iso ongelma, Kalnins sanoi.

Kalnins painotti olevansa kunnossa.

– Kaikki on hyvin. On hyvä mennä taas. Olen täysin terve. Jos en olisi, en tulisi pelaamaan.

Jokereiden mukaan Kalnins oli sivussa vatsataudin takia. Tosin harvemmin vatsatauti kestää kuukauden. Kalnins ei itse halunnut valottaa poissaolonsa syytä.

– Sillä ei ole väliä. Emme välitä. Meillä on erinomainen joukkue. Vain sillä on väliä, hän vastasi kysymykseen.

Paluu ei tuottanut Latvian maajoukkuemaalivahdille ongelmia.

– Oli hyvä valmistautuminen joukkueen kanssa. Meillä on hyvät valmentajat. Ei ollut isoa ongelmaa tulla takaisin.

Kalnins korosti, ettei häntä hermostuttanut.

– En ollut hermostunut. Iso peli oli tänään ja valmistauduin koko päivän. Ei ollut kyse hermostumisesta vaan valmistautumisesta.

Sunnuntaina Antti Niemi torjui Jokereille Lokomotivista 6-0 -voiton. Kalninsille kerrottiin maanantaina, että hän ottaisi toisessa pelissä torjuntavastuun.

– Tiedämme aina päivää ennen ottelua, kuka pelaa, Kalnins paljasti.

Kalninsin mukaan Jokerit pelaa nyt todella korkealla tasolla.

– Joukkue pelaa kokonaisuutena todella hyvin. Emme anna paljoa paikkoja toiselle joukkueelle. Se on iso juttu.

Kalnins ei halunnut sanoa, onko hänelle ollut yllätys, että Jokerit on aloittanut kahdella murskavoitolla.

– Ei sillä ole väliä. Ainoa asia, joka merkitsee, on voitto. Maalimäärä voi olla 14 tai 15, mutta voitto on hyvä.

Torstaina jatketaan Jaroslavlissa. Sinne Kalnins povaa tiukempaa peliä.

– He tulevat kovaa päälle. Se ei ole varmaankaan iso salaisuus. Olemme valmiita.

Myös Anttila odottaa vieraspeleihin huomattavasti kovempaa haastetta.

– Kolme kertaa käytiin siellä tällä kaudella ja tulivat tosi kovaa päälle joka kerta. Luulen, että he pistävät höyryn päälle ja meidän on oltava valmiina siihen.

Teksti Otto Palojärvi, Hartwall-areena

Lue myös: Kärpät voitti runkosarjan – HIFK:n Kultaleijonalle yllättävä saavutus!

Kommentoi Facebookissa