Kärpät voitti runkosarjan – HIFK:n Kultaleijonalle yllättävä saavutus!

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

Kärppien runkosarjavoitto on jo varma. Lukko ja HIFK ovat tarraamassa puolivälierien kotietuun.

JÄÄKIEKKO SM-liigan runkosarjan voitto ratkesi tiistaina. Kärpät voitti Mikkelissä Jukurit 5-3 ja varmisti jo kolmannen perättäisen runkosarjakuninkuutensa.

Taistelu runkosarjan kakkostilasta käy vielä tiukkana. Kolmantena oleva Lukko voitti tiistaina Hämeenlinnassa HPK:n 3-1 ja nousi kahden pisteen päähän Tapparasta.

Kuudentena oleva HIFK taistelee vielä tiukasti puolivälierien kotiedusta. Tiistai-iltana väkevän kotipelin pelannut helsinkiläisryhmä murskasi KalPan 5-1. HIFK:lla on enää kolme pistettä matkaa neljäntenä olevaan Ilvekseen ja molemmilla on jäljellä vielä viisi ottelua.

Viime kevään Leijonien MM-kultajoukkueesta tuttu HIFK:n hyökkääjä Jere Sallinen teki ammattilaisuransa ensimmäisen hattutemppunsa. Sallinen nosti samalla koko kauden maalimääränsä jo 21 osumaan ja nousi samalla HIFK:n parhaaksi maalintekijäksi.

Sallinen ei ole tehnyt näin montaa maalia vielä kertaakaan yhden kauden aikana ammattilaisurallaan. KalPa tarjosi kuitenkin kovan haasteen selvistä lukemista huolimatta.

– KalPa tuli aika kovaa alkuun ja olimme aika purjeissa ensimmäisen kympin, mutta sen jälkeen aloimme saada peliä meille ja olimme aika tehokkaita. Hyvä voitto, Sallinen summasi ottelun Sport Contentille.

– Edellinen hattutemppu tuli joskus junnuissa. Siitä on niin kauan jo aikaa, etten edes muista sitä enää, Sallinen naurahti.

Voitto oli pitkälti HIFK:n kapteenin ansiota. Tuimaan vireeseen ärtynyt Sallinen on ollut äärimmäisen tehokas sen jälkeen, kun Lennart Petrell luovutti hänelle HIFK:n kapteenin C-kirjaimen. Mitä on tapahtunut?

– Vaikeita kysymyksiä, en tiedä, Sallinen naurahti.

– Olen yrittänyt tehdä vain paljon hommia ja laukoa paljon. Ja tietysti minulla on ollut myös ihan mahtavat ketjukaverit, kuten tänäänkin Paajanen ja Turunen. Ihan maagista syöttämistä heiltä. Välillä sattuu osumaan nähtävästi. Hyvä näin, Sallinen kertoi.

Otto Paajasen ja Teemu Turusen vierellä on varmasti kiva viilettää. Kaksikko löysi jo viime keväänä hyvän yhteisen sävelen, kun he olivat nostamassa HPK:ta Suomen mestariksi.

– On ihan huikea kaksikko kyllä. Molemmilla on ihan kauhea työmoraali ja paljon taitoa. Heillä on hienot urat edessä varmasti, Sallinen kehui ketjukavereitaan.

HIFK:n edellinen kotipeli KalPaa vastaan päättyi hieman erilaisissa tunnelmissa. Tuolloin KalPa nousi kahden maalin takaa rinnalle ja ohi ja kaappasi täyden pistepotin mukaansa. Nyt HIFK piti huolen siitä, ettei tuo katastrofi enää toistu.

– Nyt ei ollut vaikeuksia enää kolmannessa erässä. Olemme oppineet siitä. Oli aika katastrofi viimeksi. Nyt pystyimme hienosti hoitamaan homman loppuun asti, Sallinen kehui.

HIFK:n paikka kuuden joukossa alkaa hiljalleen varmistua. HPK hävisi tiistaina, joten joukkueiden välinen piste-ero repesi jo kymmeneen pisteeseen. HIFK voi niitata homman selväksi perjantaina, kun HPK saapuu Helsinkiin. Pudotuspeleihin valmistautuvan HIFK:n tuloskäyrä osoittaa ylöspäin pudotuspelien lähestyessä.

– Meillä on pelissä erittäin paljon hyvää. Edelleen tulee kuitenkin sellaisia ohipelejä ja tasaisuutta pitää saada vielä lisää. Niihin ohipeleihin olemme yrittäneet nyt keskittyä, että saadaan pidettyä se taso. Ihan hyvällä mallilla kuitenkin ollaan, Sallinen analysoi.

Salliselle valinta HIFK:n kapteeniksi kesken kauden on sopinut erinomaisesti. Ennen C-kirjaimen ompelemista hänellä oli vasta kaksi maalia, mutta nyt niitä on 21. Samaan – jopa dramaattiseen – tahtiin on noussut myös HIFK:n pistekeskiarvo.

– Ei pelissäni ole kyllä mikään muuttunut. Totta kai yritän tehdä vielä kahta kauheammin hommia, mutta toisaalta kyllä mä yritin täysillä jo ennen sitä. Minusta tuntuu, että se on enemmän muiden tsemppaamista ja toimimista valmentajien ja pelaajien välissä. Ei se pelaamisen muuten vaikuta, mutta totta kai se voi vähän itseluottamusta tuoda lisää. Hienoa on olla IFK:n kapteeni, Sallinen sanoi.

HIFK:n kapteenin C:tä ovat vuosien varrella kantaneet todella isot nimet. Sallinen korostaakin sitä, miten suuri kunnia perinteikkään helsinkiläisseuran kapteenina toimiminen on. Se on aika monen jääkiekkoilijan unelma.

– Ei sitä paljon paremmin voi sanoa. Siellä on sellainen liuta sellaisia pelimiehiä, jotka ovat olleet aiemmin IFK:n kapteeneina, jotka ovat tehneet upeat urat ja ovat olleet muutenkin isoja esimerkkejä suomalaisessa jääkiekossa. Kyllä tämä on tosi iso juttu mulle ja kunnialla kannan tätä IFK:n C:tä, Sallinen hehkutti.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: SM-liigan traagisesta tapahtumasta rangaistus – jääkiekolla myös syvä itsetutkiskelun paikka

Kommentoi Facebookissa