Jokerit nollasi vastustajansa jälleen – jatkopaikka voiton päässä

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit voitti Lokomotiv Jaroslavlin 3-0 ja on enää yhden voiton päässä pudotuspelien toisesta kierroksesta.

JÄÄKIEKKO Jokereiden lentokeli KHL:n pudotuspeleissä jatkui myös kolmannessa pelissä, kun sarja siirtyi torstaina Helsingistä Jaroslavliin. Jokerit voitti Lokomotivin vieraissa 3-0 ja siirtyi ottelusarjassa jo 3-0-johtoon.

Ensimmäisen ottelun Helsingissä Jokerit voitti sunnuntaina 6-0 ja toisen tiistaina 5-1. Odotettavissa oli, että torstain peli Jaroslavlissa tulisi olemaan paljon tasaisempi näytelmä.

– Tiedettiin, että kovaan paikkaan tullaan, kun vastustaja pelaa kotiyleisönsä edessä. Tehtiin äärimmäisen tärkeä avausmaali ja saatiin sillä tapettua heidän momentumiaan, totesi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki seuransa nettisivuilla.

Jokerit pelasi erinomaista alivoimaa ja puolustuspeli oli joukkueella jälleen rautaa. Hiljattain monta viikoa sivussa ollut Jokereiden latvialaismaalivahti Janis Kalnins torjui 35 kertaa saavuttaen KHL-uransa ensimmäisen nollapelinsä.

– Tänään oli ensimmäinen peli, kun maalivahtiamme oikeasti mitattiin, ja Janis oli mies paikallaan, Marjamäki kehui.

Sarja on Jokereille katkolla lauantaina Jaroslavlissa. Jokerit on pelannut sarjassa niin vahvasti, että lähtee neljänteen peliin selkeänä suosikkina.

– Ei tässä ihan hirveästi kannata kellutella. Lauantai tulee aika nopeasti vastaan. Nälkäisenä pitää pysyä; ei ole kuin lauantai ja yksi mahdollisuus. Silloin pitää pelata sarjan paras peli, korosti Marjamäki.

Jos Jokerit häviää lauantaina, on joukkueella sen jälkeen vielä kaksi ottelupalloa sarjan katkaisemiseen ennen ”game seveniä”. Viides peli pelattaisiin maanantaina Helsingissä, kuudes peli keskiviikkona Jaroslavlissa ja seitsemäs peli perjantaina Helsingissä.

Jos Jokerit etenee jatkoon, on joukkueen seuraavan kierroksen vastustaja mitä todennäköisimmin SKA Pietari.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: UROS LIVE – Ilves ja Tappara muuttamassa sinne 2021

Kommentoi Facebookissa