Erik Haulan Vegas Golden Knights aloitti finaalisarjan voitolla – haalarikenttä ratkaisijana

Erik Haula on ainoa suomalainen, joka tavoittelee enää Stanley Cupin voittoa.

Erik Haula on ainoa suomalainen, joka tavoittelee enää Stanley Cupin voittoa. (Kuva AOP)

Ainoana mukana oleva suomalainen avasi heti pistetilinsä Stanley Cupin loppuotteluissa.

JÄÄKIEKKO Pohjois-Amerikan ammattilaisliiga NHL:n tavoitellusta Stanley Cupista kisaavat tänä keväänä kaksi joukkuetta, jotka eivät ole koskaan sitä voittaneet. Kauden yllättäjä, tulokasjoukkue Vegas Golden Knights kohtasi finaalisarjan ensimmäisessä ottelussa Washington Capitalsin kotihallissaan.

Kun seitsemän minuuttia oli kulunut, Vegasin Colin Miller synnytti halliin huutomyrskyn laukomalla ylivoimalla avausosuman Erik Haulan syötöstä. Washington Capitals tuli kuitenkin pian tasoihin ja ohi, kun Brent Connolly ja Nicklas Bäckström muuttivat tilanteen vain minuutissa vierasjohdoksi 1–2. Vegasin William Karlsson onnistui kuitenkin tasoituksessaan vielä ennen erätaukoa.

Maaleja tehtailtiin jatkossa tasatahtiin. Reilly Smith vei Vegasin johtoon, ja John Carlson tasoitti. Kolmannessa erässä Tom Wilson ohjasi vieraat johtoon, ja haalarikentällisen Ryan Reaves rusikoi tasoituksen. Joukkueiden yleensä varmaotteiset maalivahdit Vegasin Marc-Andre Fleury ja Washingtonin Braden Holtby olivat yllättävän epävarmoja.

Ottelun lopussa nähtiin myös kovia otteita, kun Washingtonin Tom Wilson taklasi kiekotonta Jonathan Marchessaultia, joka ei kuitenkaan loukkaantunut vakavasti. Neloskentällisen Thomas Nosek vei kotijoukkueen jälleen johtoon päätöserän puolivälissä ja viimeisteli tyhjään maaliin 6–4-loppulukemat.

Finaalisarja jatkuu Vegasin toisella kotiottelulla torstaiaamuna Suomen aikaa.

Lue myös: Vain yksi suomalainen voi voittaa Stanley Cupin – Erik Haulan Las Vegas kohtaa Washingtonin

Kommentoi Facebookissa