Erik Karlssonin huima pisteputki jatkuu NHL:ssä – Joonas Donskoi osui kahdesti, katso video!

San Jose Sharksin Erik Karlssonilla, Aaron Dellillä sekä Joonas Donskoilla oli hyvä pelipäivä.

San Jose Sharksin Erik Karlssonilla, Aaron Dellillä sekä Joonas Donskoilla oli hyvä pelipäivä. (Kuva AOP)

Ruotsalaisen syötöistä on päässyt nauttimaan myös Joonas Donskoi.

JÄÄKIEKKO San Jose Sharksin ruotsalaistähti Erik Karlsson antoi kolme maaliin johtanutta syöttöä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, kun hänen joukkueensa murskasi Edmonton Oilersin NHL:ssä maalein 7–2.

Erik Karlsson, 28, siirtyi NHL:ään kaudeksi 2009–10. Hän vaihtoi nykyiseen seuraansa San Jose Sharksiin Ottawa Senatorsista, jossa hän pelasi koko aiemman NHL-uransa. Karlsson pelasi Helsingin Jokereissa NHL:n työsulkukaudella 2012–13. Tällä kaudella Karlsson on pelannut 42 ottelua, joissa hän on tehnyt 3 maalia ja antanut peräti 35 maaliin johtanutta syöttöä.

Karlsson on nyt antanut maalisyötön 14 peräkkäisessä NHL-ottelussa. Karlssonin saavutus sai osakseen paljon hehkutusta jo edellisen ottelun jälkeen, kun hänen syöttöputkensa oli 13 ottelun mittainen. Se oli jo silloin Sharks-pelaajien kaikkien aikojen pisin pisteputki.

Edmonton Oilersista ei ollut vastusta Sharksille, joka johti ottelua jo ensimmäisen erän jälkeen maalein 3–1. Sharksin maalit tekivät Brent Burns, Marcus Sörensen, Joe Thornton sekä kahdesti osuneet Evander Kane ja Joonas Donskoi, joka teki illan viimeisen maalin. Syötön Donskoille antoivat Karlsson ja Kane.

Donskoilla oli aiemmin 13 NHL-ottelun mittainen maaliton jakso, mutta nyt suomalainen on tehnyt viimeistellyt kuudessa viime ottelussaan seitsemän maalia.

Ensimmäisen maalinsa Donskoi teki Oilers-pelin ensimmäisen erän lopussa Cam Talbotin vartioimaan maaliin. Toisen maalinsa entinen Oulun Kärppien pelaaja teki Mikko Koskisen taakse.

Kommentoi Facebookissa