Erikoinen ratkaisu – Lukko ei pelannut koronan takia, mutta pääsi silti jatkoon

Kuva Fotolia

Lukko sai CHL:ssä puolivälieräpaikan, vaikka ei pelannut toista neljännesvälieräotteluaan koronakaranteenien takia. Tappara pääsi puolivälieriin voittamalla ruotsalaisen Vaxjön

JÄÄKIEKKO Rauman Lukko etenee puolivälieriin jääkiekon mestareiden Champions Hockey Leaguessa, vaikka ei pelannut toista puolivälieräotteluaan keskiviikkona HC Bolzanoa vastaan. CHL:n hallinto vahvisti asian keskiviikkona.

Lukon ja HC Bolzanon välinen neljännesvälierän ensimmäinen osaottelu pelattiin viime viikolla. Lukko voitti ottelun maalein 3-1.

– Vain ensimmäinen osaottelu otetaan huomioon. Koska Lukko voitti 3-1, se etenee puolivälieriin, Champions Hockey League tiedotti.

Lukko tiedotti tiistaina, että useammalla sen edustusjoukkueen jäsenellä on todettu koronavirustartunta alkuviikosta. Viranomaispäätöksen myötä kaikki viime viikon vieraspelimatkalle osallistuneet henkilöt on asetettu karanteeniin toistaiseksi.

Lukon perjantain SM-liigaottelu JYPiä vastaan siirretään. Sen uudesta ajankohdasta päätetään myöhemmin. Lauantaina Lukon olisi määrä pelata Pelicansia vastaan.

CHL päätyi erikoiseen ratkaisuun Lukon jatkopaikasta perustelunaan otteluruuhka. Kansainvälisille otteluille ei CHL:n mukaan ole tiukkojen aikataulujen takia tilaa uusille pelipäiville.

CHL:n päätöksen myötä kaksi suomalaisjoukkuetta nähdään CHL:n puolivälierissä. Tappara voitti tiistaina neljännesvälierän toisessa osassa ruotsalaisen Växjö Lakersin lukemin 4-2.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi viime viikolla Ruotsissa tasatulokseen 2-2. Näin ollen Tappara meni jatkoon.

– Hieno hetki tälle organisaatiolle. Ensimmäinen kerta, kun Tappara on näin pitkällä tässä kilpailussa, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola iloitsi CHL:n tiedotteessa.

Puolivälierissä Tappara kohtaa joulukuussa itävaltalaisen Red Bull Salzburgin tai ranskalaisen Rouen Dragonsin, jotka pelaavat oman ratkaisupelinsä keskiviikkona.

– Vielä en ole yhtään miettinyt sitä, kuka tulee seuraavaksi vastaan. Keskittyminen oli vain tässä pelissä, Tapola alleviivasi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ässiltä tyly ratkaisu – valmentaja vaihtoon

Kommentoi Facebookissa