Erikoinen seurue oli törmätä pakettiautolla ja heitteli kivillä – asioita selvittäneen pariskunnan auto vietiin

Poliisi pyytää tekijöistä tai autosta havaintoja tehneitä ilmoittamaan tietonsa.

Poliisi pyytää tekijöistä tai autosta havaintoja tehneitä ilmoittamaan tietonsa. (Kuva AOP)

Poliisi tutkii epäiltyä ryöstöä ja liikenneturvallisuuden vaarantamista Ylitorniolla.

LIIKENNETURVALLISUUS Meri-Lapin alueen poliisipartiot saivat maanantaina 22.6. hieman ennen klo 21 tehtävän Ylitorniolle, missä ilmoituksen mukaan oli anastettu auto omistajalta väkivallalla uhaten. Paikalle menneet partiot tapasivat Ainiovaarantiellä pariskunnan, jonka hallusta auto oli hetkeä aikaisemmin viety.

Poliisin saamien tietojen mukaan pariskuntaa vastaan oli ajanut pakettiauto, joka oli lähellä törmätä heidän autoonsa. He olivat lähteneet seuraamaan pakettiautoa, ja ohittaneet sen pysäyttääkseen kyseisen auton asian selvittämiseksi. Ohituksen jälkeen he olivat pysähtyneet tien laitaan, jolloin takana tullut pakettiauto oli ajanut heidän autonsa perään.

Juttuvinkki: Autoliikkeisiin tehtiin murtoja – poliisi kaipaa havaintoja harmaasta Audista ja mustasta Nissanista

Autossa oli ollut neljä henkilöä, joista kaksi oli poistunut paikalta. Toiset kaksi henkilöä olivat alkaneet käyttäytyä uhkaavasti pariskuntaa kohtaan. Uhkaavasti käyttäytyneet henkilöt olivat muun muassa heitelleet pariskuntaa kivillä, ja toinen heistä oli yrittänyt lyödä pariskunnan miestä.

Pariskunta oli paennut tilanteesta kauemmaksi, jolloin toinen uhkaavasti käyttäytyneistä henkilöistä oli varastanut heidän autonsa, ja lähtenyt ajamaan sillä pois paikalta. Pariskunnan auto löytyi myöhemmin Ylitornion Asematieltä, mutta etsinnöistä huolimatta poliisi ei tavoittanut epäiltyjä tekijöitä. Autosta oli varastettu tapahtuneen yhteydessä omaisuutta.

Tekijöiden käyttämä auto oli mustavalkoinen Ford Transit. Seurueeseen kuului poliisin saamien tietojen mukaan kolme miestä ja yksi nainen. Nainen oli ruumiinrakenteeltaan pyöreähkö, ja hänellä oli vaatetuksena musta hame ja musta huppari. Yhdellä miehistä oli ollut niin sanottu pujoparta, ja yhdellä viininpunainen lippalakki.

Poliisi pyytää tekijöistä tai autosta havaintoja tehneitä ilmoittamaan tietonsa Meri-Lapin poliisille numeroon 0295 466 156 klo 10 – 14 välisenä aikana tai sähköpostiosoitteeseen meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi. Reaaliaikaiset havainnot pyydetään ilmoittamaan hätäkeskukseen numeroon 112.

Lue myös: Mustasukkainen mies kävi tuntemattoman kimppuun ja uhkasi puukolla – uhri pakeni mereen

Kommentoi Facebookissa