Esa Tikkasella hurjia muistoja Donald Trumpista – ”Sain kuulla, että oli joku talonrakentaja”

Esa Tikkanen voitti viisi Stanley Cupia. Suomalaisista vastaavaan on kyennyt vain Jari Kurri (Kuva: AOP)

Esa Tikkanen voitti viisi Stanley Cupia. Suomalaisista vastaavaan on kyennyt vain Jari Kurri. (Kuva AOP)

Esa Tikkanen veti Donald Trumpia tukasta ja kaatoi tämän päälle samppanjaa.

JÄÄKIEKKO Esa Tikkanen muistelee peliyhtiö Unibetin Tikitalks-podcastissa NHL-seura New York Rangersin mestaruusjuhlia. Niihin eksyi mukaan myös ”joku talonrakentaja”, josta reilut parikymmentä vuotta myöhemmin tuli Yhdysvaltain presidentti.

Kesäkuussa 1994 Tikkanen voitti uransa viidennen Stanley Cupin. Neljä ensimmäistä mestaruuttaan hän oli voittanut Edmonton Oilersissa, mutta viides tuli New York Rangersissa.

Seitsemänteen otteluun venynyt finaalisarja Vancouver Canucksia vastaan ratkesi täpötäyden Madison Square Gardenin edessä. Mestaruus oli Rangersille ensimmäinen 54 vuoteen. Voitonjuhlissa Rangersin pukukopissa riitti tungosta.

– Meikäläistä haasteltiin siinä pelin jälkeen (TV-kanava) ESPN:lle, kun siihen viereen tuli tuulettelemaan joku tällainen herra kun Donald Trump. Enhän mä sitä silloin tiennyt. Ihmettelin vaan, että kuka helvetti se on, ja mitä se meidän pukukopissa tekee, Tikkanen muistelee.

Tikkanen päätti antaa omituisella tukallaan huomiota herättäneelle tunkeutujalle pienen opetuksen suorassa TV-lähetyksessä.

– Mulla oli siinä kädessä pullo Dom Perignonia, joten kaadoin ne samppanjat tunkeutujan päälle ja vähän tukistelin sitä, Tikkanen kertailee.

– Eikä muuten ollut tupee! Sitä multa on kaikki jälkeenpäin kyselleet. Tai jos se oli tupee, niin se oli kyllä hyvin liimattu, Tiki jatkaa

Trumpin saaman samppanjakylvyn jälkeen hänen turvamiehensä tulivat kysymään Tikkaselta, että eikö suomalainen todella tiedä, ketä hän juuri tukisteli?

– Sain sitten kuulla, että kyseessä oli joku talonrakentaja, Tikkanen viittaa silloiseen New Yorkin rakennusmoguliin ja nykyiseen Yhdysvaltain presidenttiin.

Juttuvinkki: Esa Tikkanen sai yöllä puhelun – kutsu johti heti Stanley Cupiin

Kohtaamisen yhteydessä Trumpin turvamies pyysi Tikkaselta myös kiekkoilijan käyntikortin. Parin viikon päästä Tikkasen puhelin sitten soi, ja langan päässä oli samainen Trumpin turvamies.

– Se soitti ja kertoi, että Donald Trump kutsuu minut luokseen Atlantic Cityyn.

Tikkanen lupasi tulla, jos hän saa ottaa mukaansa pari Rangersin tulokaspelaajaa. Tulokkaiden piti kuitenkin palata illaksi takaisin New Yorkiin. Se ei kuitenkaan ollut ongelma, sillä kyyti kaupunkien välillä lennettiin 20 minuutissa Trumpin yksityishelikopterilla.

– Atlantic Cityssä tapasin sitten Trumpin, esittelin itseni ja pahoittelin hänelle heti alkuun, että meidän täytyy palata vielä illaksi takaisin New Yorkiin.

Myös Trump harmitteli tilannetta, kertoen että hänen kasinollaan olisi illalla Miss Universum -kilpailut.

– Korjasin siihen nopeasti, että tulokkaiden piti päästä illaksi takaisin kotiin, ei minun. Mutta valitettavasti minulla ei ollut pukua mukanani. Trump vastasi siihen, että: ”Älä puvusta huoli, se kyllä järjestyy. Ei mitään hätää.

– Tuumasin siinä sitten tulokkaille, että: ”Pojat, menkääpäs te New Yorkiin, mä jään tänne!”

Teksti Otto Palojärvi/ Unibetin tiedote

Lue myös: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

Kommentoi Facebookissa