Espanjasta lähetettiin pikarahtina eri henkilöiden osoitteisiin kannabista – myös Airbnb-sivuston vuokrattavana olleisiin asuntoihin

Takavarikoidun ja levitykseen päätyneen marihuanan katukauppa-arvo on arviolta yhteensä yli kolme miljoonaa euroa.

Takavarikoidun ja levitykseen päätyneen marihuanan katukauppa-arvo on arviolta yhteensä yli kolme miljoonaa euroa. (Kuva Fotolia)

Tulli paljasti marihuanalähetyksiä yhteensä yli kolmen miljoonan euron arvosta.

HUUMAUSAINEET Tulli on tutkinut rikoskokonaisuutta, jossa vuonna 2019 Espanjasta lähetettiin Suomeen yhteensä noin 50 kiloa marihuanaa kahdeksassa eri pikarahtilähetyksessä. Lähetysten samanlainen pakkaustapa viittaa siihen, että huumausaineiden maahantuonti on ollut suunnitelmallista ja tekijät samoja. Pikarahtilähetykset oli osoitettu yksityishenkilöille ja -osoitteisiin Suomessa.

Marihuanaa on päätynyt levitykseen noin 43 kiloa, ja sen katukauppa-arvo on arviolta noin 870 000 euroa. Tapauksen esitutkinnan aikana on ollut kiinniotettuna ja tutkintavankeudessa kuusi noin 30–40-vuotiasta Suomen kansalaista. Tullin esitutkinta asiassa on päättynyt.

Samanlainen pakkaustapa viittaa siihen, että maahantuonti on ollut suunnitelmallista ja tekijät samoja.
Samanlainen pakkaustapa viittaa siihen, että maahantuonti on ollut suunnitelmallista ja tekijät samoja. (Kuva Tulli)

Syyteharkintaan on siirtynyt myös törkeiden huumausainerikosten sarja, jossa Espanjasta on lähetetty marraskuun 2019 ja maaliskuun 2020 välisenä aikana Suomeen kaikkiaan 18 pikarahtilähetystä, jotka sisälsivät yhteensä noin 157 kiloa marihuanaa.

Lähetysten vastaanottamisessa käytettiin epäiltyjen sekä tapauksen ulkopuolisten henkilöiden nimiä ja henkilötietoja. Osa pikarahtilähetyksistä oli osoitettu Airbnb-sivuston kautta vuokrattavana olleisiin asuntoihin.

Juttuvinkki: Kannabista käyttää aiempaa useampi nuori – suurin osa heistä käyttää lisäksi alkoholia

Marihuanaa on päätynyt levitykseen noin 130 kiloa, ja sen katukauppa-arvo on arviolta yli 2,3 miljoonaa euroa. Tapauksen esitutkinnan aikana Tulli takavarikoi käteistä rahaa noin 75 000 euroa. Käteisen epäillään olevan peräisin huumausainekaupasta.

Syyteharkintaan siirtyneestä rikoskokonaisuudesta on epäiltynä kaksi tanskalaista 1990-luvulla syntynyttä henkilöä. Epäillyt olivat matkustaneet Suomeen vastaanottamaan huumausainelähetyksiä ainakin Lahdessa, Kotkassa ja Vastilassa.

Lue myös: Turun keskustassa käytettiin ja myytiin avoimesti huumeita – maalaisisäntä teki traktorillaan piruetin hakiessaan kaljaa

Kommentoi Facebookissa