Pohjalaismies hurmasi tansseissa ja risteilyillä myös ikäneitoja – sai uhreilta rahaa yli 1,3 miljoonaa euroa

Voisi ajatella, että tosirakkaus pysyy kaikesta huolimatta, vaikka jättää rahan tai lainan antamatta.

Voisi ajatella, että tosirakkaus pysyy kaikesta huolimatta, vaikka jättää rahan tai lainan antamatta. (Kuva Fotolia)

Rakkauspetossarjassa on poliisin tiedossa 37 henkilöä, joista iäkkäin on syntynyt 1930-luvulla.

RAKKAUSPETOS Pohjanmaan poliisilaitoksen talousrikosyksiköllä on esitutkinnassa laaja petossarja, josta epäillään keskipohjanmaalaista 1960-luvulla syntynyttä miestä. Hänen epäillään huijanneen yli kymmenen vuoden ajan erehdyttämistarkoituksessa eri puolilta Suomea kotoisin olevia naisia.

Petollisen menettelyn kohteeksi joutuneet naiset ovat epäiltyä tekijää pääosin huomattavasti vanhempia, osa saman ikäisiä ja joukossa muutama nuorempikin. Asianomistajia on poliisin tiedossa 37 henkilöä, joista iäkkäin on syntynyt 1930-luvulla.

Yksittäiset petollisella tavalla saadut oikeudettomat hyödyt ovat muutamasta tuhannesta eurosta satoihin tuhansiin euroihin. Yhteensä epäillyn saamat varat asianomistajilta ovat yli 1,3 miljoonaa euroa. Epäilty tekijä on ottanut yhteyttä kohteisiinsa muun muassa tanssipaikoilla, risteilyillä ja muissa paikoissa, joissa ihmisiä liikkuu ja kokoontuu.

Epäillyn tekotapa viittaa hyvin vahvasti niin sanottuun auervaarailuun. Epäilty on erilaisilla lupauksilla ja yhteisen elämän vakuuttelujen varjolla saanut luotua asianomistajiin luottamuksellisen suhteen. Rahojen pyytäminen on alkanut vedoten erilaisiin syihin, joita asianomistajat ovat uskoneet.

Juttuvinkki: ”Sua vain yli kaiken…” – tiesitkö, että Romanssin laulaja Leif Wager oli norjalainen?

Epäillyllä on ollut yhtä aikaa useita kohteita, joita hän on huijannut. Asiassa epäillään, että tekijällä ei ole ollut aikomusta, eikä edes mahdollisuutta maksaa saamiaan ja lainaamiaan rahoja takaisin lupauksista huolimatta. Epäilty on kuluttanut asianomistajilta saamansa varat eri tarkoituksiin.

Epäilty tekijä on ollut esitutkinnan aikana vangittuna. Tekoja tutkitaan petoksina ja törkeinä petoksina. Esitutkinta valmistuu loppukesästä ja juttukokonaisuus siirtyy sen jälkeen syyteharkintaan.

Poliisi haluaa varoittaa ihmisiä antamasta tai lainaamasta rahaa ensituttavuuden tai pitemmänkään suhteen jälkeen. Luottamuksellinen suhde voi syntyä hyvin nopeastikin, koska petollisella tavalla toimivat henkilöt ovat hyviä puhumaan ja saamaan aikaan ikään kuin henkisen riippuvuuden itseensä.

Poliisin kehottaa varsinkin näin kesäaikaan – kun ihmiset liikkuvat enemmän ja uusia suhteita syntyy henkilökohtaisissa tapaamisissa ja myös netissä – olemaan rakkaudenhuumasta huolimatta terveellä tavalla epäilevä. Voisi ajatella, että tosirakkaus pysyy kaikesta huolimatta, vaikka jättää rahan tai lainan antamatta.

Lue myös: Ulkomainen sotilas kaipaa nettirakkaansa luokse Lappiin – rikoshyöty huijauksella jopa sata tuhatta euroa

Kommentoi Facebookissa