Etsintäkuulutettu vanki ei palannut lomilta takaisin vankilaan – yritti huijata poliisia väärällä passilla

Partio kyyditsi kuljettajana toimineen miehen poliisilaitokselle henkilöllisyyden selvittämiseksi.

Partio kyyditsi kuljettajana toimineen miehen poliisilaitokselle henkilöllisyyden selvittämiseksi. (Kuva AOP)

Samalla selvisi, että miehellä ei ollut edes voimassa olevaa ajo-oikeutta.

IDENTITEETTIVARKAUS Hämeen poliisin partiot pysäyttivät henkilöauton tarkastusta varten sunnuntaina hieman ennen puoltapäivää Lahden keskustassa. Autoa kuljettanut mies antoi partiolle hänelle kuulumattoman passin, johon oli kiinnitetty miehen kuva. Lisäksi kuljettaja kertoi passissa olevat henkilötiedot poliisille.

Partio kyyditsi kuljettajana toimineen miehen poliisilaitokselle henkilöllisyyden selvittämiseksi. Poliisilaitoksella 37-vuotiaan miehen oikea henkilöllisyys saatiin todennettua ja samalla selvisi, ettei hän ollut palannut vankilomalta takaisin vankilaan. Miehellä oli myös muita etsintäkuulutuksia perässä.

Samalla todettiin, että miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta ja hän oli syyllistynyt viidesti kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ennen kyseessä olevaa ajoa. Poliisi tutkii tapahtunutta väärän todistuksen antamisena viranomaiselle, väärän henkilötiedon antamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja identiteettivarkautena. Mies kuljetettiin takaisin vankilaan.

Lue myös: Rajavartiolaitos paljasti ihmissalakuljetusringin Helsinki-Vantaalla – matkan hinta Britanniaan 8000 euroa

Kommentoi Facebookissa