Ex-maalikuningas ei lannistunut valmentajan epäluottamuksesta – ”Lopulta hän kiitti”

Tim Väyrynen käänsi vaikean tilanteensa Hansa Rostockissa lopulta edukseen.

Tim Väyrynen käänsi vaikean tilanteensa Hansa Rostockissa lopulta edukseen. (Kuva AOP)

Huuhkaja-paitaan kutsun saaneen pelaajan tavoitteena on jatkaa edelleen ulkomaan kentillä.

JALKAPALLO Veikkausliigan entinen maalikuningas Tim Väyrynen käänsi epätoivoiselta näyttäneen tilanteen Hansa Rostockissa lopulta voitokseen. Nyt 25-vuotias hyökkääjä uskoo ammattilaisuran jatkuvan ulkomailla myös ensi kaudella.

Väyrynen voitti 20-vuotiaana Veikkausliigan maalikuninkuuden 17 maalillaan ja hänet valittiin Veikkausliigan Vuoden pelaajaksi 2013. Seuraavana talvena edessä oli siirto Saksan Bundesliigan  mahtiseura Borussia Dortmundin kakkosjoukkueeseen. Sen jälkeen suunta ei kuitenkaan vienyt ylöspäin vaan vaikeudet tuntuivat olevan vastassa joka puolella.

Kaudella 2015–16 Väyrynen pelasi Dynamo Dresdenissä Saksan Kolmosliigaa vielä puoli tuntia per peli ja viimeisteli 14 ottelussa kolme maalia, mutta seuraavalla kaudella 2. Bundesliigassa minuutteja tuli vain yhdessä pelissä. Ulospääsy tuli tammikuussa 2017, kun siirto takaisin Kolmosliigaan ja Hansa Rostockiin  tapahtui. Keväällä 2017 maaleja syntyi 12 ottelussa 1, peliaikaa kertyi reilut 40 minuuttia per ottelu.

Kuulostaa lähes uskomattomalta, että kesällä 2017 Väyrynen oli jälleen samassa tilanteessa, kun edellisenä syksynä Dresdenissä. Syynä oli Rostockin uudeksi päävalmentajaksi tullut bulgarialainen Pavel Dotchev.

– Valmentaja ilmoitti kauden aluksi, että en kuulu hänen pelaajiinsa. Hänellä on muut pelaajat ja minä voin lähteä, Väyrynen kertaa tapahtumia.

Suomalaishyökkääjä ei kuitenkaan alistunut kohtaloonsa, vaan taisteli ammattinsa puolesta rehdisti.

– Sanoin valmentajalle, että minä jään tänne tekemään mun duunia ja odotan vain reilua mahdollisuutta. Sitten pikkuhiljaa hän alkoi luottaa muhun ja mun kovaan työntekoon ja jokapäiväiseen tekemiseen. Pääsin pelaamaan ja tein neljä maalia. Aika vähillä minuuteilla ja muutamia pelejä avauksessa. Siihen nähden ok.

Vaikka peliminuutit jäivätkin vähäisiksi, ansasitsi Väyrynen kovalla työnteollaan selvästi valmentaja Dotchevin kunnioituksen. Tällä voi olla uran jatkon kannalta suurtakin vaikutusta.

– Lopulta hän kiitti työstä ja sanoi, että hienoa että jäit. Teit kovan duunin ja arvostan sua pelaajana. Jos joku haluaa soittaa hänelle ja kysyä mielipidettä, niin voi ottaa yhteyttä. Se oli iso kiitos häneltä minulta ja minulla oli aina valmentajan kanssa hyvä ammatillinen suhde. Jos hän tarvitsi minulta minuutteja lopussa, tein mun duunin mahdollisimman hyvin. Oli se sitten viisi tai kymmenen minuuttia, Väyrynen kertoo.

Väyrysen sopimus Rostockin kanssa umpeutuu kesäkuun lopussa ja jo pitkään on ollut selvää, että seuraavalle kaudelle päälle puetaan uuden seuran pelipaita. Vasta 25-vuotias entinen maalikuningas kerää varmasti kiinnostusta kotimaisen Veikkausliigan seuroissa, mutta kesäkuun A-maaotteluihin Huuhkaja-paitaan kutsun saaneen pelaajan tavoitteena on jatkaa edelleen ulkomaan kentillä.

– Kaikki on nyt auki. Tärkeä siirto on edessä. Ehdottomasti ensisijainen tavoite on jatkaa ulkomailla. Olen kuullut, että jostain sunnasta on ollut vähän kiinnostusta ja arvostan sitä todella paljon.

– Olen etuoikeutettu, että saan pelata ammatikseni jalkapalloa. Rakastan treenata ja pelata fudista, ei ole mitään hienompaa. Se on minun työni ja voin tehdä sitä missä tahansa päin maailmaa, Euroopassa tai ulkomailla, Väyrynen päättää.

Lue myös: Suomen jalkapallomaajoukkueilla on edessä vilkkaat viikot – karsintapelejä ja harjoitusotteluita

Kommentoi Facebookissa