F1-huhukesä puhuu kovista siirroista – Valtteri Bottas, Sebastian Vettel ja Fernando Alonso keskiössä

Valtteri Bottas on jäänyt MM-taistossa takamatkalle.

Valtteri Bottas on jäänyt MM-taistossa takamatkalle. (Kuva Paul Ripke/ Mercedes AMG Petronas)

Valtteri Bottas ei välttämättä jatka Mercedeksellä 2020. Sebastian Vettelin huhutaan lopettavan uransa.

FORMULA 1 Mercedes panttaa yhä päätöstään Valtteri Bottaksen jatkosta tallissa. Ferrarin ympärillä puolestaan arvuutellaan Sebastian Vettelin uran jatkoa.

Vettelin kerrotaan olevan lopen kyllästynyt Formula ykkösiin. Hänen huhutaan vetäytyvän F1-sarjasta jo tämän kauden jälkeen.

Vettelin tilalle huhutaan Bottasta tai Renault-tallissa tällä kaudella kisaavaa Daniel Ricciardoa. Bottaksella ei ole ensi kaudesta sopimusta, joten hän voisi siirtyä Ferrarille. Ricciardolla on Renaultin kanssa sopimus vielä kaudesta 2020.

– Jos olen rehellinen, niin olen kuullut näitä huhuja jo muutaman vuoden ajan jatkuvasti. Joten ei se ole minulle mitenkään uutta. Minulla on sopimus ja se on kaksivuotinen, joten se jatkuu myös kaudella 2020, Ricciardo jatkoi AutoWeekin mukaan.

Ricciardo teki selväksi, ettei ole menossa Vettelin paikalle.

– Jos Seb päättää lähteä tämän kauden jälkeen, niin minä en ainakaan korvaa häntä Ferrarilla, Ricciardo linjasi.

Myös Fernando Alonson on huhuttu keskustelleen sopimuksesta Ferrarin ja Mercedeksen kanssa. Alonso on pitänyt F1-sarjasta välivuotta.

Sosiaalisessa mediassa fanihaastattelussaan Alonso antoi paluuhuhuista varsin poliitikkomaisen vastauksen. Hän ei varsinaisesti vastannut kysymykseen.

– Takaisin Formula ykkösiin? Joka päivä on uusia unelmia, Alonso kommentoi.

Alonso ajoi edelliset neljä kautta McLarenin F1-tallissa, mutta auton kilpailukyky ei riittänyt voittotaistoon. Alonson lähdön jälkeen McLaren on tällä kaudella parantanut tasoaan paljon.

Alonso muistuttaa, että McLarenin ero kärkeen on yhä iso. Rivien välistä voi päätellä, ettei hän haluaisi ajaa McLarenilla, jos auton suoritustaso ei riitä voittoihin.

– Toivottavasti he pystyvät parantamaan. Kahdessa viimeisessä kisassa he ovat olleet kuudensia, vaikka ovat jääneet kärjestä kierroksen. F1-sarjalle se ei ole hyvä asia, Alonso totesi McLarenista.

Mercedeksen optio Bottaksen palveluksiin umpeutui 1. heinäkuuta, eikä talli ole kommentoinut jatkoa. Mahdollisesti Mercedes harkitsee Bottaksen korvaamista Alonsolla tai tallin nykyisellä varakuljettajalla Esteban Oconilla.

Myös Max Verstappenin on huhuttu kiinnostuneen siirtymisestä Ferrarille tai Mercedekselle, vaikka hänellä on sopimus voimassa Red Bullin kanssa. Sopimuksessa on kuitenkin irtisanomislauseke.

Verstappenin manageri Raymond Vermeulen vahvistaa Daily Expressille, että irtisanomislauseke todellakin löytyy sopimuksesta.

– Voimme vahvistaa, että sopimuksessa on irtisanomispykälä. Mutta emme kerro sisällöstä enempää. Red Bull ja Verstappen tietävät, mitä sopimus pitää sisällään, kommentoi Vermeulen.

Red Bullin moottoriurheilujohtaja Helmut Marko puolestaan ilmoitti Österreich-lehdelle Verstappenin jatkavan tallista. Siitä ei ole Markon mukaan mitään epäselvyyttä.

Formula ykkösten kausi jatkuu ensi viikonloppuna Englannin Silverstonessa. Sopimusutelu jatkuu Silverstonen varikolla torstaina, kun kuljettajat ovat median tavattavissa.


Teksti: Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Kesähuhut käyvät kuumina – Valtteri Bottasta viedään nyt Ferrarille

Kommentoi Facebookissa