F1-kisan mielekkyys kyseenalaistetaan – Kimi Räikkönen teki mielipiteensä selväksi

Kimi Räikkönen ajaa kaudella 2020 Alfa Romeo-tallissa.

Kimi Räikkönen ajaa kaudella 2021 Alfa Romeo-tallissa. (Kuva AOP)

Koronavirus huolettaa F1-kuskeja. Lewis Hamilton ja Kimi Räikkönen eivät pidä Australian F1-kisan järjestämistä mielekkäänä,.

FORMULA 1 Urheilutapahtumia perutaan koronavirusepidemian takia eri puolilla maailmaa, mutta Formula ykkösten kauden avauskilpailu olisi määrä ajaa tulevana viikonloppuna Australian Melbournessa suunnitelmien mukaisesti.

Kaikkia kuljettajia kisan järjestäminen ei miellytä. Kuusinkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin on vaikea ymmärtää sitä, että Australiassa ajetaan, kun kaikkialla muualla maailmalla isoja urheilutapahtumia peruuntuu päivästä toiseen.

– Olen yllättynyt, todella yllättynyt siitä, että olemme täällä. Minusta on hienoa, että voimme ajaa kisoja, mutta minusta on myös järkyttävää, että istumme tässä huoneessa, Motorsport.com -sivusto kertoo Hamiltonin kommentoineen Australian GP:n lehdistötilaisuudessa.

Ensi viikolla ohjelmassa oleva kauden toinen F1-kisaviikonloppu ajetaan Bahrainissa tyhjille katsomoille, mutta Melbournessa on tarkoitus kilpailla normaalisti yleisön edessä.

– Täällä on jo tänään niin paljon kannattajia paikalla. Tuntuu siltä, että koko muu maailma reagoi tilanteeseen, kenties liian myöhässä, mutta me olemme nähneet Donald Trumpin sulkevan rajoja Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä. NBA on keskeytetty ja F1 jatkaa kulkuaan, Hamilton ihmettelee.

Kimi Räikkönenkään ei jättänyt epäselväksi mielipidettään siitä, onko Melbournessa ajaminen järkevää. Räikkönen antaa ymmärtää, että Australiassa kilpaillaan F1-sarjaa pyörittävän Liberty Median painostuksesta. Tallit eivät haluaisi Australiassa ajaa.

Räikkönen sanoi tilanteesta varsin suorat sanat Australian GP:n lehdistötilaisuuden yhteydessä.

– En ole ihan varma siitä, oliko tänne järkeä tulla. Luultavasti ei, Räikkönen totesi Motorsportin mukaan.

– Mutta me emme päätä siitä. Jos tallit saisivat päättää asiasta, niin luultavasti emme olisi täällä, Räikkönen jatkoi.

Räikkönen tuo julki myös huolen faneista.

– Kyse ei ole vain meistä, vaan myös faneista. Olen kuullut, että jotkut ovat sairastuneet, Räikkönen viittasi Haas-tallin puoleen.

Haas on asettanut Melbournessa neljä työntekijää – yhden insinöörin ja kolme mekaanikkoa – työntekijää karanteeniin koronavirusuhan takia.

Sunnuntain kisa on jopa vaarassa jäädä ajamatta, mikäli kyseisten henkilöiden testitulokset osoittautuvat positiivisiksi.

– Mikäli positiivisia testituloksia tulee, niin meidän pitää harkita, mitä se tarkoittaa lähikontaktien kannalta ja jos niitä on tullut paljon eri tiimeissä, niin nämä henkilöt on asetettava karanteeniin. Jos se johtaa kisan peruuntumiseen, niin silloin näin tapahtuu. Me teemme siitä päätöksen, Victorian osavaltion ylin terveysviranomainen Brett Sutton painotti radiokanava 3AW:lle.

Torstaina vahvistettiin, että McLaren-tallin työntekijällä on todettu koronavirustartunta. McLaren vetäytyi Australian osakilpailusta välittömästi.

Teksti: Kari Aho ja Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Koronavirus: NBA keskeytti kautensa – NHL:n ratkaisu tulee torstaina

Kommentoi Facebookissa