Hallituksen kova ratkaisu vaikuttaa urheiluun – SM-liigaa pelataan tyhjille katsomoille

Koronavirus keskeytti jääkiekkokauden lähes koko maailmassa. (Kuva Fotolia)

Koronavirus keskeytti jääkiekkokauden keväällä 2020 lähes koko maailmassa. (Kuva Fotolia)

SM-liigan runkosarjan päätöskierrokset pelataan tyhjille katsomoille.

JÄÄKIEKKO Suomen hallitus ilmoitti torstaina linjauksesta, jonka myötä yli 500 hengen yleisötilaisuudet suositellaan peruttaviksi toukokuun loppuun saakka. Tällä tavoin pyritään ehkäisemään koronaviruksen leviämistä.

Hallituksen ilmoittamia suosituksia varmasti noudatetaan. Jääkiekon SM-liigassa kaksi viimeistä runkosarjan kierrosta pelataan torstaina ja lauantaina tyhjille katsomoille.

Pudotuspelien kohtalosta SM-liiga ei ole vielä ilmoittanut. Sveitsissä, Saksassa ja Itävallassa paikallisten sarjojen pudotuspelit on jo peruttu ja Ruotsissa pelejä on siirretty myöhemmin keväällä pelattaviksi.

Jokerit eteni keskiviikkona KHL:ssä jatkoon voitettuaan Lokomotiv Jaroslavlin. KHL jatkaa kauttaan toistaiseksi, mutta Suomen hallituksen päätös merkitsee, että Jokerit joutuu pelaamaan SKA Pietari -sarjan kotiottelunsa Helsingissä tyhjille katsomoille.

Jalkapallon Veikkausliigan olisi määrä startata huhtikuussa. Palloliitto ei ole toistaiseksi vahvistanut, siirretäänkö kauden alkua, vai pelataanko huhtikuussa tyhjille katsomoille.

Vaikutuksia hallituksen linjauksella on myös muun muassa Korisliigan ja Salibandyliigan otteluihin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Koronavirus: NBA keskeytti kautensa – NHL:n ratkaisu tulee torstaina

Kommentoi Facebookissa