Ferrari teki merkittävän sopimuksen – Lewis Hamiltonin uran kohtalolle haastetta

Charles Leclerc nousi Ferrarin ykköskuljettajaksi heti ensimmäisellä kaudellaan tallissa.

Charles Leclerc nousi Ferrarin ykköskuljettajaksi heti ensimmäisellä kaudellaan tallissa. (Kuva AOP)

Ferrari vahvisti Charles Leclercin jatkavan tallissa vuoteen 2024 saakka. Leclercin palkka myös kolminkertaistui.

FORMULA 1 Ferrari tiedotti jouluaatonaattona tehneensä uuden sopimuksen nuoren tähtikuljettajansa Charles Leclercin kanssa. Leclercin sopimusta pidennettiin vuoteen 2024 saakka.

Leclercin aiempi sopimus olisi päättynyt 2022. Nyt sopimusta pidennettiin kahdella vuodella.

Leclerc, 22, sai tiettävästi myös mehevän palkankorotuksen. Jatkossa hän tienaa yhdeksän miljoonaa euroa kaudessa, kun aiempi palkka oli kolme miljoonaa.

Leclercia pidetään Max Verstappenin ohella Formula ykkösten lahjakkaimpana nuorena ajajana. Ferrarin suojattina hän on ollut jo pitkään, vaikka debytoi Formula ykkösissä vasta 2018 Ferrarin kakkostalliksi muuttuneen Sauberin autolla.

Tänä vuonna Leclerc nostettiin Ferrarille Kimi Räikkösen paikalle ja päätös oli ehdottomasti oikea. Leclerc oli useassa kisassa tallikaveriaan Sebastian Vetteliä nopeampi. Osakilpailuvoittoon Leclerc ajoi Span ja Monzan kisoissa ja sijoittui kuljettajien pisteissä neljänneksi.

Jatkosopimuksellaan ja palkankorotuksellaan Ferrari osoitti luottavansa Leclercin kykyihin. Se oli myös merkki siitä, että tiimiä halutaan rakentaa hänen ympärilleen.

Ferrarin ympärillä riittää huhuja. Vettel todennäköisesti lähtee tiimistä vuoden kuluttua siirtyäkseen mahdollisesti McLarenille.
Lisäksi Ferrarin huhutaan havittelevan tallipäällikökseen Mercedeksen nykyistä pomoa Toto Wolffia. Mercedes saattaa lopettaa tehdastallitoimintansa vuoden kuluttua, joten Wolff vapautuisi sopivasti Ferrarille.

Myös Lewis Hamiltonin huhutaan neuvottelevan Ferrarin kanssa. On kuitenkin toinen juttu, uskaltaako Hamilton lähteä Leclercin tallikaveriksi. Hamiltonilla on mahdollisuus lopettaa uransa vuoden kuluttua huipulla.

Formula ykkösten tekniset säännöt muuttuvat 2021 perusteellisesti. Ferrarilla ja Leclercilla on silloin loistava mahdollisuus harpata kärkeen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottaksen jatko 2021 hämärän peitossa – ”Olen valmis muille ratkaisuille”

Kommentoi Facebookissa