Valtteri Bottaksen jatko 2021 hämärän peitossa – ”Olen valmis muille ratkaisuille”

Valtteri Bottaksen ura jatkuu Mercedes-tallissa myös 2020.

Valtteri Bottaksen ura jatkuu Mercedes-tallissa myös 2020. (Kuva AOP)

Valtteri Bottaksen tai Mercedeksen jatkosta Formula ykkösissä kauden 2020 jälkeen ei ole mitään tietoa.

FORMULA 1 Vuonna 2020 Formula ykkösissä ajaa varmuudella kaksi suomalaista Kimi Räikkösen jatkaessa Alfa Romeolla ja Valtteri Bottaksen Mercedeksellä. Räikköselle kausi jäänee F1-sarjassa viimeiseksi. Bottaksen jatkostakaan 2021 ei ole tarkempaa tietoa.

Bottas ajoi 2019 uransa parhaan F1-kautensa toistaiseksi. Hän voitti neljä osakilpailua ja sijoittui kuljettajien pisteissä toiseksi. Mercedes päätti jatkaa yhteistyötä Bottaksen kanssa vielä vuodella.

Vuoden 2021 osalta Bottaksen tilanne on täysin auki. Itse asiassa auki on koko Mercedeksenkin tilanne. Huhutaan, että Mercedes lopettaisi Formula ykkösissä tehdastallitoiminnan ja jatkaisi ainoastaan moottorivalmistajana.

Valtteri Bottas myöntääkin suoraan, että hänellä saattaisi olla alkamassa viimeinen kausi Mercedeksellä.

– Se on tiedossa, että liikehdintää tulee olemaan paljon. Jos nyt voisin valita, niin jäisin tänne. Uskon siihen työhön, jota teemme päivittäin. Samaan aikaan olen kuitenkin valmis myös muille ratkaisuille, Bottas sanoi Grandprix.news-sivuston mukaan.

Bottas korostaa, ettei kuitenkaan ajattele vuotta 2021. Hän keskittyy kauteen 2020 ja aikoo voittaa maailmanmestaruuden.

– En halua edes puhua asiasta vielä ennen kuin kausi alkaa. Odotan rauhassa ja katson mitä tapahtuu, Bottas linjasi.

Bottaksen uran taustavaikuttajana häärinyt kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen kertoo Inside Formula One with Mika Häkkinen -podcastin uudessa jaksossa ajatuksiaan kuluneesta F1-kaudesta. Podcastissa Häkkinen analysoi muun muassa Bottaksen kauden suoritusta.

– Valtterilla oli ehdottomasti hieno kausi – paitsi että Lewis voitti. Oma näkemykseni on, että Valtteri on todella lähellä omaa maksimisuorituskykyään kuljettajana kaikilla osa-alueilla. Olen hyvin luottavainen, että Valtterin kehitys jatkaa kulkuaan oikeaan suuntaan. Kun tunnet itsesi vahvaksi kaikilla kilpailun osa-alueilla, ennemmin tai myöhemmin tallikaverisi tulee murtumaan. Ensi kaudella Valtteri tulee ehdottomasti ottamaan taas uuden askeleen kuljettajana, Häkkinen ilmoittaa.

Bottaksen tallitoverin Lewis Hamiltonin huhutaan siirtyvän 2021 Ferrarille. Samaan osoitteeseen olisi menossa myös Mercedeksen nykyinen tallipäällikkö Toto Wolff.

Sääntöuudistusten takia F1-tallien voimasuhteet tulevat menemään 2021 aika lailla uusiksi. Se tekee Bottaksen valinnasta entistä vaikeamman.

Kaikki on kuitenkin vielä Bottaksen omissa käsissä. Mikäli hän pystyy ensi vuonna taistelemaan maailmanmestaruudesta, nousevat hänen osakkeensa siirtomarkkinoilla kohisten.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Formula ykkösiin huhutaan kovia siirtoja – Hamilton Ferrarille ja Vettel McLarenille?

Kommentoi Facebookissa