Finlandia-palkintojen valitsijat on nimetty – diktaattoreina futuristi, elokuvaohjaaja ja viestintäjohtaja

Elokuvaohjaaja Zaida Bergroth valitsee kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittajan.

Elokuvaohjaaja Zaida Bergroth valitsee kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittajan. (Kuva IMDb/ Sami Kuokkanen)

Kirjallisuuden Finlandia-palkintoja jaetaan kolme, joista jokainen on arvoltaan 30 000 euroa.

FINLANDIA-PALKINNOT Suomen Kirjasäätiö on nimennyt vuoden 2021 Finlandia-palkintojen lautakunnat sekä valitsijat. Kirjallisuuden Finlandia-palkintoja jaetaan jälleen kolme, joista jokainen on arvoltaan 30 000 euroa.

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajasta päättää tänä vuonna Miltton Oy:n varatoimitusjohtaja Katri Makkonen. Enintään kuusi ansiokasta yleistajuista tietokirjaa palkintoehdokkaiksi valitsevaan palkintolautakuntaan on nimetty puheenjohtajaksi suomentaja Sampsa Peltonen ja jäseniksi päätoimittaja Jaakko Heinimäki sekä toimittaja Maria Romantschuk. Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokaskirjat julkistetaan 9.11.2021.

Futuristi, tietokirjailija Perttu Pölönen valitsee lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajan. Ehdokaskirjat valitsevaan lautakuntaan on nimetty puheenjohtajaksi elokuva- ja TV-alan luova neuvonantaja Petri Kemppinen ja jäseniksi kirjastoalan asiantuntija Päivi Jokitalo ja kehittämispäällikkö Emmi Jäkkö. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokaskirjat julkistetaan 10.11.2021.

Elokuvaohjaaja Zaida Bergroth valitsee ensi marraskuussa jaettavan kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittajan. Valintalautakunnan puheenjohtajana toimii kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto ja jäseninä päätoimittaja Antti Kokkonen sekä keskustakirjaston johtaja Anna-Maria Soininvaara. Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokaskirjat julkistetaan 11.11.2021.

Finlandia-voittajat selviävät palkintotilaisuudessa 1.12.2021. Viime vuonna tietokirjallisuuden Finlandia-voittaja oli Marko Tikan ja Seija-Leena Nevalan teos Kielletyt leikit – Tanssin kieltämisen historia Suomessa 1888–1948 (Atena). Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon sai Anja Portinin romaani Radio Popov (S&S). Anni Kytömäki oli puolestaan kaunokirjallisuuden Finlandia-voittaja teoksellaan Margarita (Gummerus).

Lue myös: Kirjallisuuden Finlandia-voittajat julkistettiin – lukijat valitsivat omat suosikkinsa

Kommentoi Facebookissa