Formula ykköset heräämässä eloon – kausi käyntiin heinäkuussa

Formula ykkösten kauden oli määrä alkaa Australian Melbournessa Albert Parkin radalla.

Formula ykkösten kauden oli määrä alkaa Australian Melbournessa Albert Parkin radalla. (Kuva AOP)

Formula ykkösten kausi on määrä aloittaa 5. heinäkuuta ajettavalla Itävallan osakilpailulla.

FORMULA 1 Formula ykkösten kauden kymmenen ensimmäistä osakilpailua on peruttu tai siirretty kokonaan koronapandemian takia. Kausi on kuitenkin määrä aloittaa heinäkuun alussa Itävallassa.

Virallisesti suunnitelmia ei ole vahvistettu, mutta useiden lähteiden mukaan Itävallassa Spielbergin ja Zeltwegin kylien ympäristössä sijaitsevalla Red Bull Ringin radalla ajettaisiin heinäkuussa peräti kaksi kilpailua. Ensimmäinen kisa ajettaisiin 5. ja toinen 12. heinäkuuta.

Yleisöä katsomoihin tuskin päästetään. Mutta Formula ykkösten taloudelle on tarpeellista ajaa vaikka ilman yleisöäkin, jotta tv-sopimusehtoja saatettaisiin täytettyä.

Myös Britannian Silverstonessa on määrä kilpailla heinäkuussa. Kisan järjestäjäorganisaatio vahvisti asian maanantaina, että F1-kisa tullaan ajamaan ilman yleisöä 19. heinäkuuta.

Elokuun alussa olisi määrä ajaa Unkarin Hungaroringillä ja elokuun lopulla Belgian Spassa. Mahdollisesti Hungaroringin ja Span kisojen väliin mahdutettaisiin kaksi keväältä peruuntunutta kisaa.

Toistaiseksi on varmaa, että kauden 2020 alkuperäisen kisakalenterin kisoista jäävät tänä vuonna ajamatta Australian Melbournen, Monacon sekä Ranskan Paul Ricardin kisat. Myöskään Kanadan Montrealissa tuskin tullaan ajamaan, koska katuratakisat vaativat erityisjärjestelyjä.

Formula ykkösten kaupallisia asioita hallinnoiva Formula One Management on suunnitellut 15-18 osakilpailun kautta. Heinäkuusta alkaen ajettaisiin kolme kilpailua kuussa ja kausi päättyisikin vasta joulukuussa, jolloin ajettaisiin Bahrainin ja Abu Dhabin osakilpailut.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Markku Alén – maailmanmestari, mutta ei virallisesti

Kommentoi Facebookissa