Formula ykkösiin kaksi kisaa lisää – uusi rata mukaan

Valtteri Bottas ajaa 2020 mustalla Mercedeksellä

Valtteri Bottas ajaa mustalla Mercedeksellä. (Kuva AOP)

Formula ykkösissä ajetaan syyskuussa Mugellossa ja Sotshissa. Kauden 2020 kalenterissa on nyt kymmenen kilpailua.

FORMULA 1 Formula ykköset tiedotti perjantaina kilpailuohjelmastaan elo-syyskuussa. Italian Mugellossa ajetaan 13. syyskuuta Toscanan Grand Prix. Venäjän Sotshin osakilpailu Adlerin olympiapuistossa ajetaan 27. syyskuuta alkuperäisen aikataulun mukaisesti.

Mugello on tunnettu kilparata. Ferrari on suorittanut siellä paljon F1-testejä, mutta Formula ykkösten osakilpailua radalla ei ole koskaan ajettu.

Sotshin F1-kilpailu on ollut F1-kalenterissa ohjelmassa vuodesta 2014 lähtien. Itse Vladimir Putinkin oli jakamassa kisan palkintoja vuodesta toiseen, kunnes viime vuonna loisti yllättäen poissaolollaan ja palkintoseremonioita odotellut voittaja Lewis Hamilton joutui tyytymään onnitteluihin jättimäiseltä maatuskalta.

F1-kausi alkoi viime viikonloppuna Itävallan Zeltwegissä sijaitsevalla Red Bull Ringin radalla Valtteri Bottaksen ajaessa voittoon. Samalla radalla kisataan myös tänä viikonloppuna.

Juttuvinkki: Huhu osoittautui todeksi – Fernando Alonso tekee paluun Formula ykkösiin

Viikon kuluttua kilpailupaikkana on Unkarin Hungaroring. Elokuussa ajetaan ensin kahtena perättäisenä viikonloppuna Englannin Silverstonessa, minkä jälkeen matkataan Katalonian Barcelonaan, missä ajetaan Espanjan Grand Prix. Ennen Mugellon kisaa ajetaan perättäisinä viikonloppuina Belgian Spassa ja Italian Monzassa.

F1-kalenterin ohjelmassa on nyt kymmenen osakilpailua. Kahdeksankin kilpailua riittää, jotta mestaruus voidaan jakaa.

Lokakuun ja marraskuun kilpailuohjelmat vahvistetaan myöhemmin. Lokakuussa ajetaan mahdollisesti Portugalin Algarvessa, jossa aiemmin ei ole F1-kisoja järjestetty. Portugalissa on aiemmin kisattu F1-autoilla Estorilin radalla 1984-1996.

Loppuvuodelle suunnitelmissa ovat myös Kiinan, Vietnamin, Bahrainin ja Abu Dhabin osakilpailut. Amerikan mantereen kisat jäänevät tältä vuodelta väliin.

F1-kauden piti alkaa maaliskuun puolivälissä, mutta koronapandemia viivytti kauden alkua neljällä kuukaudella. Toistaiseksi kisat ajetaan ilman yleisöä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lewis Hamilton tuhosi Heikki Kovalaisen F1-uran

Kommentoi Facebookissa