Huhu osoittautui todeksi – Fernando Alonso tekee paluun Formula ykkösiin

Fernando Alonso voitti Formula ykkösten maailmanmestaruuden 2005 ja 2006.

Fernando Alonso voitti Formula ykkösten maailmanmestaruuden 2005 ja 2006. (Kuva AOP)

Fernando Alonso kilpailee Formula ykkösissä Renaultilla kaudella 2021. Hän palaa F1-sarjaan kahden vuoden tauon jälkeen.

FORMULA 1 Formula ykkösissä tehdastallina kilpaileva Renault vahvisti keskiviikkona tehneensä sopimuksen espanjalaisajaja Fernando Alonson kanssa. Alonso, 38, palaa F1-sarjaan kaudella 2021 kahden vuoden tauon jälkeen.

Tallikaverikseen Alonso saa nuoren ranskalaisen Esteban Oconin. Hän korvaa Daniel Ricciardon, joka siirtyy McLarenille.

Alonsolla ja Renaultilla on varsin menestyksekäs historia. Alonso voitti Renaultin autolla kaksi maailmanmestaruutta 2005 ja 2006.

Alonso on sittemmin kilpaillut F1:ssä McLarenilla ja Ferrarilla, mutta mestaruutta hän ei ole enää voittanut. Viimeisin osakilpailuvoittokin Alonsolta on vuodelta 2013, jolloin hän ajoi Ferrarilla.

Lähellä mestaruutta Alonso Ferrari-vuosinaan toki oli. Hän sijoittui MM-sarjassa Sebastian Vettelin jälkeen toiseksi 2010, 2012 ja 2013.

Alonson neljä viimeistä F1-kautta McLarenilla 2015-2018 olivat tervanjuontia. Syy ei niinkään ollut Alonsossa, vaan McLarenin kilpailukyvyttömyydessä. Alonso sai huomiota arvosteltuaan julkisesti niin McLarenin kuin Hondankin toimintaa.

Juttuvinkki: Polvistumatta jääneen Kimi Räikkösen kauden avaus päättyi tallin karmeaan tunarointiin

Alonson sopimusta Renaultin kanssa voi pitää yllättävänäkin. Ensi vuonna F1:n teknisiin sääntöihin ei vielä tule muutoksia, eikä Renaultin harppausta kärkitalliksi voi pitää realistisena.

Vuonna 2022 säännöt menevät uusiksi ja tilanne voi tietysti muuttua. Alonso lieneekin mukana Renault-projektissa pitkäjänteisellä suunnitelmalla.

Ensi kauden F1-tallipaikat ovat lyöneet lukkoon nyt Ferrari, Renault ja McLaren. Charles Leclerc ja Carlos Sainz ajavat ensi vuonna Ferraria. McLarenilla ajavat Ricciardo ja Lando Norris.

Mercedes on jatkamassa ensi vuonna yhteistyötä Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin kanssa. Kausi 2021 saattaa jäädä Mercedeksen tehdastallin viimeiseksi F1:ssä. 2022 Mercedes olisi jatkamassa vain moottorivalmistajana.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Käänne tuloillaan? – Valtteri Bottaksella elämänsä tilaisuus

Kommentoi Facebookissa