Polvistumatta jääneen Kimi Räikkösen kauden avaus päättyi tallin karmeaan tunarointiin

Kimi Räikkönen kilpailee Alfa Romeo-tallissa

Kimi Räikkönen kilpailee Alfa Romeo -tallissa. (Kuva AOP)

Alfa Romeon tunarointi päätti Kimi Räikkösen kilpailun Itävallassa. Talli selvisi pienillä sakoilla, vaikka kyse oli merkittävästä vaaratilanteesta.

FORMULA 1 Kimi Räikkösen osalta F1-kauden avauskilpailu Itävallassa päättyi keskeytykseen. Alfa Romeo -talli ei kiinnittänyt hänen oikeaa eturengastaan kunnolla ja rengas irtosi.

Oli onni onnettomuudessa, ettei kisaan päästetty koronapandemian takia yleisöä. Rengas olisi voinut lentää katsomoon katastrofaalisin seurauksin.

Räikköselle renkaan irtoaminen oli täysi yllätys.

– Ongelma tuli yllätyksenä ja täysin varoittamatta siitä, että niin voisi tapahtua. Meidän on nyt tutkittava mitä tapahtui, Räikkönen kommentoi Alfa Romeon tiedotteessa.

Aika-ajoissa sijalle 19 jäänyt Räikkönen olisi voinut päästä pisteille. Ajoihan hänen tallikaverinsa Antonio Giovinazzi yhdeksänneksi napaten kaksi pistettä.

– Oli harmillista päättää kisa näin, kun asiat alkoivat näyttää paremmalta. Olimme ottaneet askeleen eteenpäin eiliseen verrattuna ja meillä oli kohtuullinen vauhti päällä. Olisin voinut taistella uusilla renkailla pisteistä. Meidän on nyt vain otettava positiiviset asiat mukaan kisavauhdista ja jatkettava auton kehitystä, Räikkönen totesi.

Juttuvinkki: Vakuuttavaa työtä Valtteri Bottakselta – voitti kaoottisen formula-avauksen!

Alfa Romeo selvisi yllättäen vain 5000 euron sakoilla. Moisesta huolimattomuudesta on tavallisesti langetettu paljon kovempia sakkoja, eikä syyttä. Vuonna 2009 Henry Surtees sai F2-kilpailussa toisesta autosta irronneen renkaan päähänsä ja menehtyi.

Räikkönen pääsi otsikoihin myös siitä syystä, ettei polvistunut ennen kilpailua rasismin vastaisen eleen merkiksi. Räikkösen lisäksi polvistumisesta kieltäytyivät Charles Leclerc, Max Verstappen, Carlos Sainz, Daniil Kvyat ja Giovinazzi. Kilpailun voittaja Valtteri Bottas oli polvistuneiden joukossa.

Kaikilla kuljettajilla oli seremoniassa kuitenkin paita päällä, jossa luki End Racism. Jokainen F1-kuljettaja on sitoutunut rasismin vastaiseen taisteluun.

Leclerc perusteli polvistumisesta kieltäytymistään sillä, että jokapäiväisen elämän teoilla on enemmän merkitystä kuin kiistaa aiheuttavilla eleillä. Leclerc korosti, ettei polvistumisesta kieltäytyminen tarkoita, että hän olisi vähemmän sitoutunut rasismin vastustamiseen kuin polvistuvat kuskit.

Räikkönen ei ole kommentoinut julkisesti, miksi ei polvistunut.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Black Lives Matter saa tukea – Mercedeksen F1-auto väritettiin mustaksi

Kommentoi Facebookissa