Formula ykkösissä koronavirustapaus – piittaamaton kuski vaihdettiin

Racing Pointin F1-autoa kutsutaan kopiointisyytösten takia pinkiksi Mersuksi

Racing Pointin F1-autoa kutsutaan kopiointisyytösten takia pinkiksi Mersuksi. (Kuva AOP)

F1-kuljettaja Sergio Perezillä todettiin koronavirus, eikä hän aja tänä viikonloppuna Silverstonessa. Perez oli matkustellut heinäkuun lopulla Meksikossa ja Italiassa.

FORMULA 1 Racing Point -tallissa kilpaileva meksikolaisajaja Sergio Perez antoi tällä viikolla Englannin Silverstonen osakilpailun alla positiivisen koronavirusnäytteen. Näin ollen Perez ei saa kilpailla tulevan viikonlopun osakilpailussa ja todennäköisesti häneltä jäävät väliin myös kaksi seuraavaakin kilpailua.

Perezin ympärillä riittää kohua. Sosiaalisen median perusteella hän ei ole pysytellyt toissa sunnuntaina ajetun Unkarin osakilpailun jälkeen eristyksessä. Hänet on bongattu kahden viikon sisällä sekä Meksikon Gualadalajarassa sekä lomakohteessa Italiassa.

Perezin kotimaassa Meksikossa koronatilanne on erityisen paha. Perez ei näytä tästä kuitenkaan piitanneen, vaikka häntä kehotettiin pysyttelemään Euroopassa.

Perezin työnantaja Racing Point -talli joutui pikahälytyksellä pestaamaan uuden kuskin. Ainakin tänä viikonloppuna tallin autoa ajaa saksalainen Nico Hülkenberg.

Kokenut Hülkenberg on kisannut F1:ssä kymmenen vuoden ajan. Viime kaudella hän ajoi Renaultia, mutta ei saanut tiimistä enää jatkosopimusta, kun Renault halusi kiinnittää riveihinsä nuoren ranskalaisajajan Esteban Oconin.

Perezin koronavirustartunta saattoi olla Hülkenbergille merkittäväkin onnenpotku. Racing Point on nimittäin yksi nopeimmista F1-autoista. Lance Stroll sijoittui Racing Pointilla Unkarin GP:ssä neljänneksi ja Perez on ollut kahdesti tällä kaudella kuudes.

Juttuvinkki: Itsepäinen tallipomo tukki tien – Mika Salo olisi voinut taistella maailmanmestaruudesta

Perez ja Stroll ovat saaneet suorituksistaan kritiikkiä. Monien asiantuntija-arvioiden perusteella Racing Pointin autolla pitäisi yltää palkintosijallekin. Vain Mercedes on tällä hetkellä selvästi nopeampi.

Ensi kaudella Aston Martin -talliksi muuttuva Racing Point tekee läheistä yhteistyötä Mercedeksen kanssa. Tallin autoa syytetään Mercedeksen kopioksi ja sitä kutsutaankin ”pinkiksi Mersuksi”.

Perezin F1-uralle koronavirus ei välttämättä ole tuhoisa. Hän lunastaa tallipaikkansa meksikolaisella sponsorirahoituksella ja hänen taustavoimillaan on läheiset suhteet meksikolaismiljardööri Carlos Slimiin, joka on maailman rikkaimpia ihmisiä.

Se lienee kuitenkin selvää, että haaveensa paikasta huipputallissa Perez voi unohtaa nyt lopullisesti. Hän on nopea kuski, mutta piittaamattomuus koronaan liittyvistä säännöistä ei tule unohtumaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Formula ykkösiin lisää uusia ratoja – Amerikan kisat peruttu

Kommentoi Facebookissa