Futislegenda tietää miksi Manchester City putosi Mestarien liigassa – ”Guardiolalla ei ollut Messiä”

Josep Guardiolan rukouksetkaan eivät auttaneet Manchester Cityä jatkoon Mestarien liigassa.

Josep Guardiolan rukouksetkaan eivät auttaneet Manchester Cityä jatkoon Mestarien liigassa. (Kuva AOP)

Ruud Gullitin mukaan Josep Guardiolan menestys FC Barcelonassa nojasi vahvasti Lionel Messiin.

JALKAPALLO Futislegenda Ruud Gullit ei ole omien sanojensa mukaan yllättynyt siitä, ettei päävalmentaja Josep Guardiola pääse juhlimaan Mestarien liigan voittoa Manchester Cityn kanssa. Manchester Cityn tie nousi pystyyn, kun joukkue hävisi vierasmaalisäännöllä Tottenhamille.

Gullit muistutti, että kun Guardiolan koutsaama FC Barcelona voitti Mestarien liigan kausina 2008–2009 ja 2010–2011, joukkueen ykköstähtenä hääräsi Lionel Messi.

– Se johtuu siitä, ettei hänellä ole Messiä. Se tekee valtavan eron, Gullit sanoi beIN SPORTSin haastattelussa.

Gullit ei näytä antavan juurikaan painoarvoa sille, että Guardiola voitti Saksan Bundesliigan kahdesti Bayern Münchenin peräsimessä. Bayern München menestyi espanjalaisen alaisuudessa hyvin myös Mestarien liigassa, joskaan se ei koskaan voittanut turnausta.

– Hän yritti tehdä sen Bayern Münchenin kanssa. Hän oli joka kerta hyvin lähellä, mutta hän ei pystynyt siihen. Bundesliigan voittaminen Münchenin kanssa ei ole enää saavutus, koska he voittavat sen lähes joka vuosi. Ja tiedän, että tämä on jotain sellaista, minkä Pep haluaa. Hän haluaa Mestarien liigan, ja olen pahoillani hänen puolestaan.

– Kun hän oli Barcelonassa, hän tietysti peri uskomattoman joukkueen Frank Rijkaardilta, jonka alaisuudessa Messi oli jo tehnyt debyyttinsä. Ja sitten Messistä tuli entistäkin tärkeämpi. Ja Messi oli elintärkeä monissa peleissä, kun hän oli Barcelonassa.

Messin edustama FC Barcelona taistelee Mestarien liigan voitosta myös tällä kaudella. Vedonlyönnin kertoimien valossa se on suosikki voittamaan pytyn. Esimerkiksi Bet365 tarjoaa kertoimeksi Barcan voitolle 2,50.

Barcelona kohtaa välierissä Liverpoolin, joka on Bet365:n kertoimien valossa toiseksi suurin suosikki voittamaan Mestarien liigan. Liverpoolin kerroin on 3,50.

Lue myös: Chelseasta lähtenyt Fàbregas – ”Jorginho on Maurizio Sarrille kuin oma poika”

Kommentoi Facebookissa