Häirikkö hermostui pyynnöstä riisua kengät – tapon yrityksestä lähes neljä vuotta vankeutta

Puukotuksen uhrille tekijä määrättiin maksamaan kärsimyskorvausta 6000 euroa ja 3580 euroa oikeudenkäyntikuluja. (Kuvituskuva Fotolia)

Bilepaikassa tapahtunut puukotus toi 22-vuotiaalle miehelle tuomion.

TAPON YRITYS Tampereen Nekalassa on epävirallisia bilepaikkoja erinäisissä autotalleissa, halleissa ja varastoissa. Mäntyhaantiellä sijaitsevassa bilepaikassa tapahtunut puukotus toi 22-vuotiaalle miehelle 3 vuotta 8 kuukautta vankeutta. Mies puukotti paikan omistajaa vatsaan.

Kahdessa tappelujutussa oli yhteensä viisi syytettyä. Ensimmäinen kahakka tapahtui viime heinäkuussa. Toinen ja seurauksiltaan vakavampi tapaus sattui viime helmikuussa.

Tapahtumapaikka ei ole virallinen ravintola. Siellä on kuitenkin keittiö, baaritiski ja biljardipöytä. Siis ravintolaan kuuluvat fasiliteetit. Helmikuussa oli taas juhlat meneillään. Vieraita oli kutsuttu ja osa tuli kutsumatta. Tuolloin vielä 21-vuotias Muhammed Ali Yildiz tuli juhlapaikalle taksilla keskikaupungilta.

Jo kaupungilla Yildizin käyttäytyminen oli ollut huolestusta herättävää. Erään ravintolan edessä hän esitteli puukkoaan ja pelotteli ihmisiä. Nekalan bilepaikassa paikan omistaja pyysi Yildiziä riisumaan kengät jalastaan. Tämä reagoi pyyntöön iskemällä paikan isäntää nyrkillä.

Paikan omistaja meni keittiöön ja esitti siellä, että nyrkkisankari pitäisi poistaa paikalta. Valvontakameran kuvista näkyy, kun Yildiz tuli paikan isännän luo ja iski häntä puukolla alavatsaan.

Puukko lävisti mahalaukun kahdesta kohtaa ja vaurioitti myös haimaa. Tekonsa jälkeen Yildiz heitti puukon lumihankeen. Puukotuksen syyksi Yildiz selitti, että tarkoituksena oli lyödä puukolla kohti reittä pelottelutarkoituksessa.

Samassa bilepaikassa sattuneista kahakoista tuomittiin neljä parikymppistä miestä sakkorangaistukseen pahoinpitelyistä. Yildiz sai kolmesta pahoinpitelystä ja tapon yrityksestä vankeutta 3 vuotta ja 8 kuukautta. Puukotuksen uhrille hänet määrättiin maksamaan kärsimyskorvausta 6000 euroa ja 3580 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Lue myös: Miesporukka tehtaili rikoksia urakalla – 25 syytekohtaa petoksista rahanpesuun ja huumeisiin

Kommentoi Facebookissa