Hakaristien töhrijä piinaa yrittäjää – ”Poliisia ei kiinnostanut”

Saksassa hakaristien töhriminen on laitonta. Suomessa niitä saa tuherrella vapaasti. Poliisia ei kiinnostanut Jamalin firmaan tehty töhryisku.

Saksassa hakaristien töhriminen on laitonta. Suomessa niitä saa tuherrella vapaasti. Poliisia ei kiinnostanut Jamalin firmaan tehty töhryisku. (Kuva Jehad Jamali)

Liikkeen ikkunoiden teippausten uusiminen maksaa 1300 euroa per kerta.

VAHINGONTEKO Tamperelainen yrittäjä Jehad Jamali on muutaman kuukauden sisällä joutunut hakaristien ja muiden tuherrusten töhertäjän uhriksi. Jamali pitää Tampereen Teiskontiellä Digi Store -liikettä, jonka toimialaa on puhelinten, tablettien ja läppäreiden huolto ja korjaus.

Jamalin liike on kaksi kertaa joutunut hakaristitöhrijän kohteeksi. Jamalilla on vahva epäilys tekijästä. Muuan mies on käynyt hänen firmassaan kaksi kertaa uhkailemassa.

– Hänellä on ollut käsi taskussa ja hän on antanut ymmärtää, että siellä on ase. Hän väittää kuuluvansa johonkin jengiin, Jamali kertoo.

Muutama kuukausi sitten firman ikkunaan töherrettiin hakaristeja ja Isis-tekstejä. Jamali putsasi töhryt pois. Ikkunan teippaukset menivät vaihtoon. Lasku oli 1300 euroa.

– Maksoin laskun, ja kun aamulla tulin töihin, taas oli tapahtunut sama juttu. Ikkunaan oli töhritty hakaristejä ja Isis-tekstejä.

Tässä yöllinen töhrytaiteilija työssään. Mahtaako joku tunnistaa miehen?
Tässä yöllinen töhrytaiteilija työssään. Mahtaako joku tunnistaa miehen? (Kuva Jehad Jamali)

Enää Jamali ei aio töheryksiä poistaa eikä uusia ikkunan teippauksia maksaa.

– Jätän töherrykset kansan katsottavaksi, Jamali sanoo.

Jo ensimmäisestä töhryiskusta sekä uhkailuista ilmoitettiin poliisille. Poliisia ei kiinnostanut.

– Ei kuulemma ole näyttöä. Olen asunut Suomessa 30 vuotta ja maksanut aina veroni. Näin täällä kohdellaan ulkomaalaistaustaista henkilöä, Jamali sanoo.

Tuoreimmasta töherrysiskusta on valvontakameran kuvaa. Töhrijä rikkoi liikkeen valvontakameran, mutta hän oli ennen sitä tallentunut dataan kuten kuvasta näkyy.

Mahdolliset tiedot tekijästä on kaikesta huolimatta syytä ilmoittaa Tampereen poliisille.

Lue myös: Valvontakamerassa näkyi tuntemattomia miehiä – poliisi otti kiinni kuparikaapelivarkaat

Kommentoi Facebookissa