Hallitus antoi tiedonannon työllisyyspolitiikasta – tulossa luottamusäänestys eduskunnassa

Tiedonannon käsittely päättyy yleensä hallituksen luottamusäänestykseen eduskunnassa. (Kuva Laura Kotila/ Valtioneuvoston kanslia)

Hallituksen tiedonanto koskee myös työllistämiskynnyksen madaltamista pienissä yrityksissä.

TIEDONANTO Hallitus antoi tänään eduskunnalle tiedonannon hallituksen työllisyyspolitiikasta ja työllistämiskynnyksen madaltamisesta pienissä yrityksissä.

Tiedonannossa hallitus haluaa tuoda esiin, että hallituskauden aikana on tullut yli 115 000 työllistä lisää. Hallitus katsoo, että hyvinvointiyhteiskunnan rahoituksen turvaamiseksi työllisyyttä pitää edelleen nostaa.

Hallitus kertoo osana työllisyyttä edistäviä toimia valmistelleensa pienten yritysten työllistämiskynnyksen madaltamista.

”Kuten nykyisinkin, myös jatkossa irtisanomisen perusteena tulisi olla asiallinen ja painava syy. Laki parantaisi pienyrittäjän mahdollisuuksia työllistää ja siten vähentää työttömyyttä, erityisesti pitkäaikaistyöttämyyttä. Lisäksi lain on katsottu parantavan tuottavuutta.”

Hallitus esittelee tiedonannon eduskunnalle ja siitä käydään keskustelu tiistaina 16. lokakuuta klo 14 alkavassa täysistunnossa.

Valtioneuvoston esittelypuheenvuoron jälkeen keskustelu käydään nopeatahtisena siten, että ryhmäpuheenvuorojen pituus on enintään 7 minuuttia. Muut ennakolta varatut puheenvuorot käytetään ryhmäpuheenvuorojärjestyksessä ja niiden pituus on enintään 5 minuuttia.

Tiedonannon käsittely päättyy yleensä hallituksen luottamusäänestykseen. Äänestykset toimitetaan keskiviikkona 17.10.2017 kello 14.00 pidettävässä täysistunnossa.

Lue myös: Hallitus muutti esitystään irtisanomislaista – ”Mielivaltaiset irtisanomiset jatkossakin kiellettyjä”

Kommentoi Facebookissa