Korkein oikeus hylkäsi valituslupahakemuksen Asema-aukion pahoinpitelyjutussa – tuomio jäi pysyväksi

Helsingin asema-aukion pahoinpitelytapauksessa tuomittiin Suomen vastarintaliikkeen Jesse Eppu Torniainen.

Helsingin asema-aukion pahoinpitelytapauksessa tuomittiin Pohjoismaisen vastarintaliikkeen Jesse Eppu Torniainen. (Kuva AOP)

Välikohtaus tapahtui, kun Pohjoismainen Vastarintaliike piti aukiolla mielenosoitusta.

KORKEIN OIKEUS Korkein oikeus on hylännyt vastaajan valituslupahakemuksen, joka koski syyskuussa 2016 Helsingissä järjestetyn Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Suomen järjestön kokoontumisen yhteydessä tapahtunutta törkeää pahoinpitelyä.

KKO ei myöntänyt valituslupaa, joten hovioikeuden tuomio jäi pysyväksi. Helsingin hovioikeus oli tuominnut Jesse Eppu Torniaisen törkeästä pahoinpitelystä 2 vuoden 3 kuukauden vankeusrangaistukseen, kun tämä oli potkaissut niin sanotulla hyppypotkulla asianomistajaa rintaan.

Paljon julkisuudessa käsitelty välikohtaus tapahtui, kun kansallissosialistinen Pohjoismainen vastarintaliike piti aukiolla mielenosoitusta. Oikeudessa todettiin, että 28-vuotias uhri oli kävellyt lippurivistössä seisseen miehen eteen, sylkäissyt ja sanonut jotain halveksivaa.

Lähellä tapahtumaa seurannut Torniainen oli valvontakameroiden tallentamana ottanut juoksuaskeleita ja potkaissut miestä rintaan. Uhri oli lyönyt päänsä ja vietiin sairaalaan, josta hän poistui vastoin lääkäreiden suositusta ja menehtyi myöhemmin.

Lue myös: Hovioikeus antoi tuomionsa – uusnatsien Pohjoismainen Vastarintaliike lakkautetaan

Kommentoi Facebookissa