Hallitus päätti uusista rajoituksista – kaikki ravintolat menevät kiinni iltakuudelta

Anniskelu päättyy kaikissa ravitsemisliikkeissä klo 17 ja aukiolo päättyy klo 18. (Kuvituskuva Fotolia)

Koronapassin käyttö ei vapauta asiakaspaikkamäärää tai aukioloaikoja koskevista rajoituksista.

KORONAVIRUS Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Jatkossa kaikki ravintolat tulee sulkea klo 18.00. Ravintoloiden aukioloa koskeva asetus tulee voimaan 12.1.2022 klo 00 ja se on voimassa 31.1.2022 saakka.

Anniskelu kaikissa ravintoloissa päättyy klo 17 ja ravintolan saa pitää avoinna ravitsemistoiminnan asiakkaille klo 05-18. Rajoitus koskee myös ravintoloita, jotka eivät annostele alkoholijuomia, muun muassa kahvilat ja pikaruokalat.

Ravitsemistoiminnan rajoitukset otetaan käyttöön kaikilla leviämisalueilla, ja ne ovat voimassa Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Kainuun, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pohjois-Karjalan, Keski-Suomen, Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Lapin, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon sekä Ahvenanmaan maakunnassa.

Ravitsemisliikkeissä, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisä- ja ulkotiloissa on käytössä vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravitsemisliikkeissä on sisätiloissa käytössä vain 75 prosenttia asiakaspaikoista. Ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.

Valtioneuvosto on myös päivittänyt tartuntatautilain nojalla annettua asetusta koronapassin käytön rajoittamisesta määräaikaisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 31.1.2022 saakka koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille.

Koronapassin käyttö ei vapauta ravitsemisliikkeitä asiakaspaikkamäärää sekä anniskelu- ja aukioloaikoja koskevista rajoituksista.

Lue myös: Suomalaistutkijat kehittivät koronavirukselta suojaavan biologisen maskin – ”Vaikutus alkaa välittömästi”

Kommentoi Facebookissa