Jokereille kova voitto KHL:ssä – ”Tarvitsee olla ylpeä joukkueesta”

Jokerit on pelasi venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa 2014-22 (Kuva: Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit pelasi venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa 2014-2022. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit voitti Dynamon Moskovassa maalein 3-2. Hannes Björninen ratkaisi kolmannen erän lopussa.

JÄÄKIEKKO Jokerit nappasi KHL:n kärkiottelussa tiistaina Moskovassa arvokkaan voiton. Moskovan Dynamo taipui helsinkiläisjoukkueelle maalein 2-3, kun Hannes Björninen ratkaisi toiseksi viimeisellä minuutilla.

Dynamon ruotsalaispelaaja Anton Wedin maalasi joukkueensa toisen erän puolivälin paikkeilla johtoon. Jokereiden tasoitusmaalin teki kolmisen minuuttia myöhemmin Tanskan maajoukkuetähti Nicklas Jensen.

Kolmannessa erässä Otto Leskinen maalasi Jokerit 2-1 -johtoon, mutta Rob Klinkhammer onnistui vielä tasoittamaan. Voittomaalin Jokereille viimeisteli toiseksi viimeisellä minuutilla viime kevään MM-hopeajoukkueessakin loistanut Björninen.

Björninen oli paikalla Brian O´Neillin laukauksen jälkeen. Hän laittoi irtokiekon sisään.

Jokereilla oli ollut peleistä taukoa. Pelejä oli jouduttu perumaan koronapandemian takia.

– Tiedettiin, että kova peli on edessä. Kuusi päivää oli pelkästään harjoiteltu, kun on niin paljon peruttuja pelejä, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi seuransa nettisivuilla.

Jokerit oli johtanut ottelua 2-1, mutta Dynamo taisteli vielä tasoihin ennen kuin Björninen ratkaisi ottelun. Joukkueensa taistelutahdosta Marjamäki olikin hyvin ilahtunut.

– Tarvitsee olla taas ylpeä joukkueesta, koska jänne pysyi koko 60 minuuttia. Pelattiin tosi tasapainoisesti. Vastustaja tuli tasoihin, mutta pystyimme kairaamaan voittomaalin lopussa. Se kertoo paljon tästä joukkueesta, hän sanoi.

Jokerit nousi Dynamon kanssa tasapisteisiin. Läntisessä konferenssissa Dynamo on toisena ja Jokerit kolmantena. Kärkijoukkue SKA Pietari on kaksi pistettä edellä.

Jokereille tulee nyt viikon pelitauko. Torstain peli Magnitogorskissa peruttiin, kun paikallisen Metallurgin joukkueessa on peräti yhdeksän koronatartuntaa.

Seuraavan kerran Jokereiden pitäisi pelata ensi viikon keskiviikkona Helsingissä SKA Pietaria vastaan. Jos koronapandemia sallii, niin silloin nähdään, miten Vladimir Putinin perhekaveripiiriin kuuluva Roman Rotenberg pärjää Helsingissä KHL-joukkueen päävalmentajan roolissa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kazakstan toi Jokereille uuden ihmisoikeusongelman

Kommentoi Facebookissa