Hallitus tarkensi linjaustaan ulkotilaisuuksista – ”Yleisö voidaan sijoittaa enintään 500 henkilön erillisiin katsomolohkoihin”

Yleisötilaisuuksien järjestämisestä 1. elokuuta lähtien hallitus linjaa viikolla 25.

Yleisötilaisuuksien järjestämisestä 1. elokuuta lähtien hallitus linjaa viikolla 25. (Kuva Lauri Heikkinen/ Valtioneuvoston kanslia)

Käytössä olevien katsomolohkojen välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke.

KORONAVIRUS Hallitus on tarkentanut linjaustaan suurten ulkotilaisuuksien järjestämisestä 1. heinäkuuta alkaen. Alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömäärä on edelleen 500 henkilöä 31.7.2020 saakka. Sallittu yleisömäärä voidaan kuitenkin ylittää tietyin poikkeuksin.

Ulkotiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa, joissa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita, voidaan eriyttämisjärjestelyin sallia yli 500 henkilön yhteisyleisömäärä 1.7. lähtien.

Juttuvinkki: Hallitus päätti neljännestä lisätalousarvioesityksestä – kaikkiaan 5,5 miljardin euron kokonaisuus

Tämä edellyttää, että tilaisuuteen osallistuva yleisö voidaan sijoittaa omille istumapaikoille tai alueille enintään 500 henkilön erillisiin katsomolohkoihin tai yleisöalueille. Jokaisella katsomolohkolla tai alueella on varmistettava turvallisuus turvaetäisyyksien ja niiden edellyttämän asiakasmäärien rajaamisen sekä hygieniaohjeistuksen avulla kuten 1.6.2020 voimaan tulleissa rajoituksissa.

Käytössä olevien katsomolohkojen välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke. Jokaiselle lohkolle tulee olla omat kulkureitit, palvelut kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat sekä tapahtumahenkilökunta.

Sosiaali- ja terveysministeriö antaa ohjauskirjeen aluehallintoviranomaisille edellä tarkoitettujen täsmennysten toimeenpanemiseksi tartuntatautilain nojalla. Ulko- ja sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisesti yleisötilaisuuksien järjestämisestä 1. elokuuta lähtien linjataan viikolla 25. Linjaus perustuu epidemiologiseen tilannekuvaan ja rajoitusten purkamisen vaikutuksiin.

Lue myös: Hallitus linjasi sote-uudistuksen valmistelun lähtökohdat – 21 sote-maakuntaa ja Helsingin kaupunki

Kommentoi Facebookissa