Hallitusohjelma julkistettiin virallisesti – näin 19 ministerisalkkua jaettiin puolueille

Pääministeri Antti Rinne esittää kansanedustaja Jutta Urpilaista Suomen seuraavaksi EU-komissaariksi.

Pääministeri Antti Rinne esittää myös kansanedustaja Jutta Urpilaista Suomen seuraavaksi EU-komissaariksi. (Kuva AOP)

Hallitusohjelman nimi on ”Osallistava ja osaava Suomi – sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta”.

HALLITUS SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen johdolla käytyjen hallitusneuvottelujen lopputulos julkistettiin tänään Helsingin keskustakirjasto Oodissa. Rinne ja muut neuvotteluihin osallistuneet puheenjohtajat eli keskustan Juha Sipilä, vihreiden Pekka Haavisto, vasemmistoliiton Li Andersson ja RKP:n Anna-Maja Henriksson kertoivat hallitusohjelman tavoitteista.

Hallitusohjelma oli jo vuodettu medialle pääosin etukäteen, viimeistelyvaiheessa lisää oli kertynyt muutama kymmenen sivua. Hallitusohjelman nimi on Osallistava ja osaava Suomi – sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta.

Tilaisuudessa julkistettiin myös ministerisalkkujen jako sekä työnjako puolueittain. SDP saa 7 ministeriä, keskusta 5, vihreät ja vasemmistoliitto 3 sekä RKP 2 ministeriä.

SDP:n ministerit: pääministeri, eurooppaministeri, kunta- ja omistajaohjausministeri, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri, perhe- ja peruspalveluministeri, liikenneministeri sekä työministeri

Keskustan ministerit: valtiovarainministeri, tiede- ja kulttuuriministeri, elinkeinoministeri, puolustusministeri sekä maa- ja metsätalousministeri

Vihreiden ministerit: ulkoministeri, ympäristö- ja ilmastoministeri sekä sisäministeri

Vasemmistoliiton ministerit: sosiaali- ja terveysministeri sekä opetusministeri

RKP:n ministerit: oikeusministeri sekä pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri.

Lue myös: Hallitukseen tulee 19 ministeriä – hallitusohjelman yksityiskohtia on vuodettu kilpaa medialle

Kommentoi Facebookissa