Haluaisitko kassin tai salkun eduskuntatalon peitteestä?

Näköispeitteen materiaalia uusiin tuotteisiin on yli 2000 neliötä.

Näköispeitteen materiaalia uusiin tuotteisiin on yli 2000 neliötä. (Kuva Globe Hope)

Remontissa julkisivua suojanneesta näköispeitteestä tehdään Suomi100 -tuotteita.

SUOMI 100 Yksi vaihe eduskuntatalon remontista on nyt takana, ja remontin aikainen julkisivua suojannut näköispeite otettiin alas. Näköispeitteen poistaminen oli vaativa ja näyttävä operaatio, jossa apuna käytettiin Suomen suurinta nosturia.

Näköispeite jatkaa kuitenkin elämäänsä funktionaalisina tuotteina kiertotalouden periaatteiden mukaisesti. Nummelalainen Globe Hope on jo vuosien ajan hyödyntänyt tuotteissaan mainonnassa ja rakennuksien peitteenä käytettävää PVC-pohjaista vaikeasti hävitettävää verkkovinyyliä. Näköispeitteen on tehnyt kotimainen Flagmore, joka toimii Aitoossa.

Materiaalia on yli 2 000 neliötä ja siitä tullaan valmistamaan seitsemän tuotteen tuoteperhe. Tuotteet ovat numeroituja ja ennakkotilattavissa. Hanke on saanut Suomi100-tunnuksen ja kansallisten arvojen lisäksi hanke edustaa eettisyyttä ja ekologisuutta.

Materiaalista tehdyt tuotteet kilpailevat myös kiinalaisten järjestämässä kansainvälisessä DIA – Design Intelligence Award -kilpailussa, johon Globe Hope kutsuttiin emeritusprofessori Yrjö Sotamaan toimesta.

Kommentoi Facebookissa