Hangon veneonnettomuuden esitutkinta jatkuu – ”On tyypillistä, että useita henkilöitä kuullaan rikoksesta epäiltyinä”

Onnettomuudessa kuoli alaikäinen lapsi ja samassa veneessä ollut henkilö loukkaantui.

Onnettomuudessa kuoli alaikäinen lapsi ja samassa veneessä ollut henkilö loukkaantui. (Kuvituskuva Fotolia)

Väylän varrella olleen onnettomuusveneen kuljettajaa ei epäillä rikoksesta.

ONNETTOMUUS Tutkinnanjohtaja Markus Ramstedtin mukaan Hangossa 8.8.2020 tapahtuneen veneonnettomuuden esitutkinta etenee kuulusteluilla ja teknisellä tutkinnalla. Runsaan videomateriaalin ja useiden silminnäkijähavaintojen ansiosta poliisilla on hyvä käsitys törmäystä edeltäneistä tapahtumista.

Onnettomuudessa nopeuskilpailussa mukana ollut vene törmäsi nopeusajoväylän läheisyydessä olleeseen veneeseen, jossa oli yhteensä neljä henkilöä. Näiden kahden veneen lisäksi poliisi selvittää myös hetki ennen törmäystä nopeusajoväylälle ajaneen veneen osallisuutta onnettomuuteen.

Esitutkinnan tässä vaiheessa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta epäillään toiseen veneeseen törmänneen veneen kuljettajaa, sekä hetkeä aikaisemmin nopeusajoväylälle ajaneen veneen kuljettajaa. Väylän varrella olleen veneen kuljettajaa ei epäillä rikoksesta.

– Tällaisissa onnettomuuksissa on tyypillistä, että useita henkilöitä kuullaan rikoksesta epäiltyinä. Henkilön asema voi kuitenkin muuttua esitutkinnan aikana, kertoo tutkinnanjohtaja Ramstedt.

Ramstedtin mukaan poliisi selvittää myös tapahtuman järjestäjien osuutta tapahtuneeseen. Järjestäjien osalta esitutkinta kohdistuu siihen, miten tapahtuman turvallisuudesta oli huolehdittu. Tapahtuman järjestäjän edustajia tullaan kuulemaan asiassa rikoksesta epäiltyinä kuoleman tuottamuksesta ja vammantuottamuksesta.

Näiden rikosepäilyjen rikosnimikkeet tarkentuvat esitutkinnan edetessä. Rikoksesta epäillyt henkilöt määräytyvät sen mukaan millaisia vastuita heillä on ollut tapahtuman organisaatiossa.

Onnettomuudessa kuoli alaikäinen lapsi. Samassa veneessä ollut henkilö loukkaantui ja hänet toimitettiin sairaalaan. Hän on päässyt pois sairaalahoidosta. Teknistä tutkintaa kohdistetaan onnettomuuteen liittyviin veneisiin ja niiden laitteisiin.

Lue myös: Hangon veneonnettomuudessa menehtyi alakouluikäinen lapsi – ”Tapauksesta on laadittu rikosilmoitus”

Kommentoi Facebookissa