Harvinainen rikos sovittiin ennen käräjäoikeuden istuntoa – maailmanmestarin kotisivut hävitettiin

Kaksi päivää eropaperin allekirjoittamisen jälkeen työntekijä hävitti Minettien kotisivut.

Kaksi päivää eropaperin allekirjoittamisen jälkeen työntekijä hävitti Minettien kotisivut. (Kuvituskuva Fotolia)

Tampereella oli oikeuskäsittelyyn tulossa harvinaislaatuinen syyte datavahingonteosta.

DATAVAHINGONTEKO Joukkuevoimistelun maailman ja Euroopan mestarijoukkue Minetit edusti aikoinaan Tampereen Voimisteluseuraa. Vuonna 2017 Minetit siirtyi kilpailevan Tampereen Sisun leiriin.

Samassa yhteydessä Minettien kanssa tekemisissä ollut työntekijä vaihtoi myös seuraa. Kaksi päivää eropaperin allekirjoittamisen jälkeen työntekijä hävitti Minettien kotisivut sekä muutakin joukkueeseen liittyvää dataa, kuten uutisointia Minettien saavutuksista.

Syyttäjä Aleksi Mäkisen mukaan työntekijä teki tekonsa toista vahingoittaakseen. Haastehakemuksessa syyttäjä ilmoitti vaativansa kyseiselle henkilölle sakkorangaistusta. Syytettä datavahingonteosta piti tällä viikolla käsitellä Pirkanmaan käräjäoikeudessa, mutta juuri ennen istunnon alkamista osapuolet sopivat asian, ja syyttäjä Aleksi Mäkinen perui syytteen datavahingonteosta.

Jos kyseessä ei ole järin vakava rikos, käräjäoikeus joskus suosittelee osapuolia sopimaan asian. Se tulee kaikille halvemmaksi. Minettien kotisivut hävittänyt työntekijä ja Tampereen Voimisteluseura lienevät sopineet asian rahalla. Kuinka suurista summista on kysymys, se on sovittu salassa pidettäväksi.

Lue myös: Kohupoliitikko haastoi entisen puolueensa oikeuteen – ”Kyllä minä sinne muutaman tonnin kipurahan laitoin”

Kommentoi Facebookissa