Heijastinliiviin pukeutunut hiippailija paleli jäällä – jäljet lumessa johdattivat poliisin varkaan luokse

Henkilöä epäillään varkaudesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä lievästä luvattomasta käytöstä. (Kuvituskuva Poliisi)

Kylmissään ollut henkilö ei osannut äkkiseltään kertoa, kuinka oli päätynyt jäälle.

VARKAUS Maanantaiaamuna puoli kuuden aikaan hätäkeskukseen ilmoitettiin, että lieksalaisen Pielis Rengas Oy:n tiloihin on tehty murto. Rikoksen tekijä oli päässyt sisätiloihin ja aiheuttanut siellä vahinkoa. Sisällä oli muun muassa pumpattu öljyä pieni määrä lattialle.

Toimisto- ja myymälätilassa oli sotkettu paikkoja. Myynnissä olevia renkaita oli levitelty ja esimerkiksi jäätelöitä ja virvoitusjuomapulloja oli heitelty pitkin lattioita. Kahvion kassaan ei ollut kajottu. Rakennuksen ulkopuolella oli renkaita ja roska-astian sisältöä leviteltynä.

Lumessa olleet jäljet johdattivat poliisipartion museon parkkipaikalle, jossa todettiin ikkunan olevan rikottu. Paikalta löytyi epäillyn tekijän jäljiltä hylätty maastopyörä.

Peräläntieltä oli tullut yöllä ilmoitus oudosta hiippailijasta, jolla oli heijastinliivi yllään. Lumessa näkyvät jäljet johdattivat poliisipartiota Peräläntieltä Timitran leirintäalueen uimarannalle. Poliisi havaitsi noin 300 metrin päässä rannasta jäällä olevan henkilön, joka huusi jotain. Lähemmäksi päästyään partio huomasi, että henkilöllä oli yllään keltainen heijastinliivi.

Kylmissään oleva henkilö ei osannut äkkiseltään kertoa, kuinka on päätynyt jäälle tai ylipäätään Lieksaan. Pakkasta oli löytymisen hetkellä noin -25 astetta. Henkilön hallusta löytyi anastetuksi epäiltyä tavaraa, sekä epäiltyä huumausainetta. Henkilö kuljetettiin sairaalaan ja hänen tekojensa tutkintaa jatketaan aikanaan esitutkinnassa.

Henkilöä epäillään tällä hetkellä varkaudesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä lievästä luvattomasta käytöstä. Poliisi pyytää mahdollisia havaintoja tapahtumista.

Lue myös: Murtomies nukahti rappukäytävään – poliisi otti kiinni väsyneen varkaan

Kommentoi Facebookissa