Helmareilla surkea tuuri EM-lohkoarvonnassa

Suomi ja Irlanti tositoimissa Olympiastadionilla (Kuva AOP)

Suomi ja Irlanti tositoimissa Olympiastadionilla. (Kuva AOP)

Espanja, Saksa ja Tanska arvottiin Suomen lohkovastustajiksi naisten EM-jalkapalloon.

JALKAPALLO Ensi kesänä pelattavan jalkapallon naisten EM-lopputurnauksen alkulohkot arvottiin torstaina. Suomella kävi arvonnassa huono tuuri, kun vastustajaksi arvottiin Saksa, Espanja ja Tanska.

Suomi on ennakkoasetelmissa lohkon heikoin joukkue. Saksa on FIFA:n maailmanrankingissa sijalla kaksi, Espanja sijalla kuusi ja Tanska sijalla yhdeksän. Suomi on sijalla 16.

Tietenkään helppoja alkulohkoja ei olisi ollut arvonnassa tarjolla. Mutta muissa lohkoissa ei kuitenkaan ole ennakkoasetelmissa Suomea kolmea selkeästi vahvempia joukkueita.

EM-lopputurnaus pelataan 6.-31. heinäkuuta 2022. Suomi pelaa kaikki alkulohkon ottelunsa Milton Keynesissä ja kohtaa avausottelussaan 8. heinäkuuta Espanjan. Tanskaa vastaan Suomi pelaa 12. heinäkuuta ja Saksaa vastaan 16. heinäkuuta.

Jokaisesta alkulohkosta kaksi parasta pääsee puolivälieriin. Ennakkoasetelmien perusteella olisi merkittävä yllätys, jos Suomi jatkoon pääsisi.

Mutta yllätyksiä on nähty ennenkin. Vuonna 2005 Suomi eteni naisten EM-lopputurnauksessa peräti välieriin. Vuoden 2009 EM-kotikisoissaan Suomi ylsi puolivälieriin.

Viimeksi Suomi oli EM-kisoissa mukana 2013. Silloin taival tyssäsi alkulohkoon.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Helmareille karmea pettymys – MM-kisaunelma uhkaa karata

EM-kisojen alkulohkot 2022

A: Englanti, Norja, Itävalta, Pohjois-Irlanti
B: Saksa, Espanja, Tanska, Suomi
C: Hollanti, Ruotsi, Sveitsi, Venäjä
D: Ranska, Italia, Belgia, Islanti

Kommentoi Facebookissa