Helmareille karmea pettymys – MM-kisaunelma uhkaa karata

Suomi ja Irlanti tositoimissa Olympiastadionilla (Kuva AOP)

Suomi ja Irlanti tositoimissa Olympiastadionilla. (Kuva AOP)

Irlanti pehmitti Suomen naisten jalkapallon MM-karsintaottelussa Helsingissä maalein 2-1.

JALKAPALLO Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen Helmarien mahdollisuus MM-kisapaikkaan heikkeni huomattavasti, kun Irlanti nappasi Helsingin Olympiastadionilla 2-1 -voiton. Helmarit hävisi heikommalle joukkueelle päästettyään helppoja maaleja ja oltuaan omissa paikoissaan tehoton.

Ottelun alku oli Suomelle erityisen vaikea. Irlanti sai aikaisen johtomaalin Megan Connollyn upeasta vapaapotkusta.

Suomen puolustaja Natalia Kuikka kuitenkin korosti, ettei vaikea alku johtunut siitä, etteikö Suomi olisi ollut otteluun valmis.

– Kaikissa peleissä ekat kymmenen minuuttia on tärkeitä. Siinä näkee, miten vastustaja pelaa. Totta kai me oltiin valmistauduttu tähän peliin. Pelattiin loppujen lopuksi sitä taktiikkaa, jota harjoiteltiin peliä varten. Mutta sellaista sattuu peleissä, että vapareista tehdään maaleja. En mä voi sanoa, etteikö oltu valmiina tähän peliin, Kuikka totesi.

Katsojia Olympiastadionilla oli 5271, mikä naisten A-maaotteluissa koleassa syyssäässä on aiempiin peleihin nähden hyvä lukema. Suomen joukkueen päävalmentaja Anna Signeul olikin yleisön puolesta pahoillaan.

– Fantastinen tunnelma oli koko pelin ajan. Yleisö kannusti meitä loppuun saakka ja todella uskoi meihin loppuun saakka. Valitettavasti emme onnistuneet tänään, Signeul harmitteli.

Signeul korosti, että Suomen olisi pitänyt voittaa.

– Loimme riittävästi paikkoja voittaaksemme pelin. Päästimme helppoja maaleja. Toisella puoliajalla hallitsimme palloa, mutta emme olleet riittävän vaarallisia boksissa.

Ensimmäinen puoliaika oli Suomelle vaikea. Signeulin mielestä joukkueen peli oli tarpeettoman hidasta.

– Ensimmäisellä puoliajalla Pelasimme liian hitaasti. Syöttöpelissä olisi pitänyt olla nopeampia keskellä.

Mutta Irlanti toteutti vahvuuksiaan hyvin. Signeul antoikin voittajille tunnustusta.

– Irlanti pelasi taktisesti fiksusti. He tekivät ne asiat, joissa ovat hyviä. He vetäytyivät alas ja puolustivat boksiaan. Heidän maalivahtinsa otti hyvin keskityspallomme kiinni.

Suomi joutui nyt vaikeaan tilanteeseen. Irlannissa vierasottelussa olisi pakko voittaa useammalla maalilla.

– Sanoin pelaajille, että on helppoa olla joukkue, kun voitat. Nyt täytyy osoittaa luonnetta, kun tulos on sellainen, jota et halunnut. Tämä karsinta ei ole ohi. Teimme sen vain itsellemme vaikeammaksi. Tästä täytyy oppia, Signeul totesi.

Signeul korosti myös, ettei MM-kisapaikkaa ole vielä hävitty. Marraskuussa vastassa on vieraskentällä olympiahopeajoukkue Ruotsi ja siitä pelistä lähdetään hakemaan yllätystä.

– Irlannissa pitää voittaa. Ja Ruotsilta voimme ottaa pisteitä. Mielestäni tilanne lohkossa on yhä avoin.

Teksti Otto Palojärvi, Helsingin Olympiastadion

Lue myös: HJK antoi näytteen suomalaisen jalkapallon isosta ongelmasta

Kommentoi Facebookissa