Helmareille tyly nöyryytys Tampereella

Ruotsi voitti MM-karsintaottelussa Suomen maalein 5-0. (Kuva AOP)

Ruotsi murskasi MM-karsintaottelussa Suomen Tampereella 5-0. Suomen esitys oli luvalla sanoen surkea.

JALKAPALLO Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit sai karun selkäsaunan tiistaina Ratinan stadionilla. Naisten futiksen mahtimaa Ruotsi murskasi MM-karsintaottelussa suomalaiset maalein 5-0.

Ottelussa ei sinänsä ollut urheilullista panosta. Ruotsin MM-kisapaikka oli jo varmistunut ja viime viikolla Helmareiden karsiutuminen MM-kisoista oli varmistunut tappio-ottelussa Irlannille.

Suomi lähti kuitenkin pelaamaan Tampereella kunniasta. Yleisöäkin tuli kiitettävästi paikalle, kun otteluun oli myyty noin 7000 lippua.

Suomalaisfanit eivät saaneet vastinetta rahoilleen. Ruotsi johti jo tauolla 2-0 ja teki toisella puoliajalla vielä kolme maalia lisää.

Ottelu osoitti, ettei Marko Salorannan väliaikaista päävalmentajapestiä kannata jatkaa. Helmarit tarvitsisi huippuvalmentajan, jolla on oikeaa tuntumaa kansainvälisestä vaatimustasosta.

Helmareiden vuosi on ollut synkkä. MM-karsinnoissa pelit eivät sujuneet ja EM-kisoissakin tuli kolmesta ottelusta kolme tappiota.

Naisten jalkapallon orastava buumi uhkaa Suomessa lässähtää, jos pelaajien kansainvälinen taso vielä tästä putoaa, eikä maajoukkueeseen saada kunnollista valmentajaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Fanien sikailu ja HIFK:n ahdinko puhuttivat Stadin derbyssä

Kommentoi Facebookissa