Helmarit kohtaa MM-karsinnoissa Ruotsin – ”Hieman ristiriitaiset tunteet”

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue pelaa EM-lopputurnauksessa 2022

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue pelaa EM-lopputurnauksessa 2022. (Kuva AOP)

Suomen vastustajat syksyllä alkavissa naisten MM-karsinnoissa ovat Ruotsi, Irlanti, Slovakia ja Georgia.

JALKAPALLO Euroopan karsintalohkot loppukesällä 2023 Australiassa ja Uudessa-Seelannissa pelattaviin naisten jalkapallon MM-kisoihin arvottiin perjantaina. Suomen maajoukkue Helmarit sai lohkovastustajikseen Ruotsin, Irlannin, Slovakian ja Georgian.

Ykköskorista lohkoon arvottu Ruotsi on lohkon hallitseva MM-pronssimitalisti ja tietysti lohkon selkeä voittajasuosikki. Suomen päävalmentaja Anna Signeul pitääkin MM-karsintalohkoa haastavana.

Signeul on ruotsalainen ja pääsee siis haastamaan kotimaansa.

– Minulla on hieman ristiriitaiset tunteet. On hauskaa, että olemme samassa lohkossa. Toivottavasti saamme paljon fanejamme myös Ruotsissa pelattavaan otteluun. Ruotsi on todella hyvä joukkue, kuten kaikki ykköskorin maat, Signeul sanoi Palloliiton mukaan.

Suomi on viimeaikaisten menestystensä perusteella Ruotsin ykköshaastaja lohkossa. Signeulin mukaan muita lohkon joukkueita ei ole syytä aliarvioida.

– Irlanti pelasi hyvin EM-karsinnoissa. He eivät hävinneet esimerkiksi kovin rumasti Saksalle. Slovakia on fyysinen, aina paha vastustaja. Georgiasta tulee haastava vierasottelu, Signeul arvioi.

Suomi on mennyt viime aikoina naisten jalkapallossa isompia askeleita eteenpäin. EM-karsinnoissa Suomi voitti lohkonsa ja sai suoran paikan 2022 EM-kisoihin.

– Myös EM-karsinnoissa meillä oli kova lohko. Emme hävinneet otteluakaan ja päästimme vain kaksi maalia. Sitä meidän on tässä lohkossa vaikea ohittaa, mutta tiedän, että pelaajat ja koko joukkue tekee kaikkensa, jotta etenisimme MM-kisoihin, Signeul toteaa.

Australiassa ja Uudessa-Seelannissa kesällä 2023 pelattavaan MM-lopputurnaukseen etenee ensimmäistä kertaa 32 maata. Euroopasta MM-kisoissa nähdään vähintään 11 joukkuetta.

Ensi syksynä alkavissa Euroopan karsinnoissa jokaisen yhdeksän lohkon lohkovoittaja etenee suoraan MM-lopputurnaukseen. Lohkokakkoset pelaavat MM-jatkokarsintaturnauksessa vielä kahdesta paikasta.

Lisäksi yhdelle Euroopan MM-jatkokarsintaturnauksessa pelanneelle maalle avautuu paikka World Cup play-off -turnaukseen, jossa kymmenen joukkuetta ympäri maailman taistelee vielä kolmesta jäljellä olevasta paikasta.

Suomi ei ole koskaan selviytynyt naisten MM-kisoihin. EM-kisoissa Helmarit on ollut mukana kuitenkin kolmesti ja pelaa EM-lopputurnauksessa siis neljännen kerran 2022.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: EM-futikseen tuli muutos – kaksi pelikaupunkia ulos

Kommentoi Facebookissa