Helsingin Kirjamessut kokoaa kirjailijat, lukijat ja kirjat – ”Lukeminen on koko perheen asia”

Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi uskoo kirjan voimaan.

Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi uskoo kirjan voimaan. (Kuva Emmi Kähkönen)

Kirjamessujen tavoitteena on innostaa monenlaisia ihmisiä lukemisen pariin.

KIRJAMESSUT Helsingin Kirjamessujen neljällätoista ohjelmalavalla nähdään yli 1100 esiintyjää ja lähes 900 esitystä. Tänään avautuva tapahtuma onkin ennätyssuuri ja mukana on yli 340 yritystä. Torstaista sunnuntaihin kirjallisuutta esitellään laajasti keskustelujen ja haastattelujen kautta.

Esiintymislavoilla vierailee kirjailijoiden lisäksi taiteilijoita, poliitikkoja ja vaikuttajia. Kirjamessujen yhteydessä jaetaan 14 kirjallisuuspalkintoa, muun muassa Suomen Messusäätiön Rakkaudesta kirjaan -palkinto ja Minna Canth -palkinto.  Tapahtuman teemamaa on Ranska.

– Kirjamessujen pitkäaikaisena tavoitteena on innostaa monenlaisia ihmisiä lukemisen pariin. Koska lukeminen on koko perheen asia, olemme huomioineet erityisesti lapset ja heidän vanhempansa monipuolisella ohjelmalla. Lasten alueen leikkisä ohjelma on suunnattu perheen pienimmille ja Esplanadi-lavalla on sunnuntaina erityisesti kasvatukseen ja parisuhteisiin keskittyvä ohjelmakokonaisuus, kertoo Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi.

Kirjallisuus etsii myös jatkuvasti uusia tähtiä ja ääniä, minkä myötä Kirjamessut on antanut erityistä painoarvoa esikoiskirjailijoille. Nuoria aikuisia on kannustettu tapahtuman pariin muun muassa jakamalla opintonsa aloittaville yliopisto-opiskelijoille yli 9 000 ilmaislippua.

Suomalaisten kirjailijoiden lisäksi Helsingin Kirjamessuilla vierailee lähes 40 kansainvälistä kirjailijavierasta kuten englantilainen David Nicholls, ranskalainen Éric Vuillard, tanskalainen Kaspar Colling Nielsen sekä ruotsalaiset dekkaristit Camilla Grebe, Denise Rundberg ja Arne Dahl. Messuilla vierailevat myös Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintojen finalistit.

Helsingin Kirjamessut järjestetään 24.–27.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma on avoinna torstaista lauantaihin klo 10-20 ja sunnuntaina klo 10-18. Tapahtuma järjestetään nyt 19. kertaa. Samanaikaisesti järjestetään Viini ja Ruoka -tapahtuma, johon pääsee tutustumaan samalla lipulla. Tapahtumakokonaisuudessa vieraili viime vuonna 85 616 kävijää.

Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on myös Antikvaariset Kirjamessut, jotka järjestetään yhteistyössä Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa. Messuilla on lisäksi Levymessut ja Postimerkkimessut.

Lue myös: Booker-kirjallisuuspalkinto jaettiin – Margaret Atwood ja Bernardine Evaristo voittivat yhdessä

Kommentoi Facebookissa