Henri Kontisen upealle kaudelle arvoisensa kruunu

John Peersin ja Henri Kontisen kausi on mennyt täysin nappiin. (Kuva AOP)

Lontoossa kirjoitettiin jälleen suomalaista tennishistoriaa.

TENNIS Suomalainen tennishuippu Henri Kontinen ja hänen australialaisparinsa John Peers ovat voittaneet ATP:n finaaliturnauksen nelinpelissä. Loppuottelussa kukistui Raven Klaasen sekä Rajeev Ram erin 2-6, 6-1, 10-8.

Lontoossa järjestettävään ATP-kierroksen finaaliturnaukseen valitaan ainoastaan maailman kahdeksan parasta nelinpeliparia. Ensimmäistä kertaa turnaukseen päässeet Kontinen ja Peers etenivät voittoon puhtaalla pelillä, häviämättä yhtäkään ottelua kuluneen viikon aikana.

Klaasen ja Ram kaatuivat ensimmäistä kertaa jo alkulohkossa. Välierissä yhteisen sävelen löytänyt pari nujersi puolestaan legendaariset yhdysvaltalaisveljekset Bob ja Mike Bryanin.

Henri Kontisen kausi on ollut uskomaton. Hän on kirjoittanut suomalaista tennishistoriaa uusiksi turnaus turnaukselta. Muutama viikko sitten hän ja Peers voittivat Pariisin Mastersin, jonka myötä Kontisesta tuli Suomen ensimmäinen Masters-turnauksen voittaja.

Aiemmin tänä vuonna 26-vuotiaasta tennislahjakkuudesta tuli myös Suomen ensimmäinen Grand Slam -turnauksen aikuisten tasolla voittanut pelaaja, hänen ryövättyään Wimbledonin sekanelinpelin yhdessä Heather Watsonin kanssa.

Kommentoi Facebookissa