HIFK katkaisi Tapparan putken – Olli Jokisen Jukurit jyrää yhä

HIFK on viimeksi voittanut Suomen mestaruuden 2011. (Kuva Liiga)

HIFK nousi SM-liigan kärkipaikalle päihitettyään Tapparan maalein 4-3. Jukurit voitti Sportin ja nousi sarjataulukossa jo viidenneksi.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin perjantaina yhteensä viisi ottelua. Sarjan kärkeen nousi takaisin HIFK, joka kaatoi perjantaina Tapparan Helsingissä lukemin 4-3.

Todella tapahtumarikkaan ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 3-3. Jere Innalan kolmannen erän maali jäi voittomaaliksi ja näin ollen HIFK otti jo kauden kolmannen voittonsa Tapparasta ja katkaisi Tapparan peräti yhdeksän voiton putken.

Innalalla oli melkoinen vuorokausi. Torstaina hän oli vastaanottamassa Leijonien Vuoden joukkue -palkintoa Urheilugaalassa ja nyt hän oli ratkaisemassa isoa voittoa HIFK:lle. HIFK nousi siis sarjan kärkeen, kun Tappara jatkaa kolmantena.

Kärpät oli Porissa tyly vieras ja kaatoi Ässät 4-1-lukemin. Kärpät katkaisi samalla kahden tappion putkensa, kun Ässät on hävinnyt puolestaan nyt jo neljä ottelua putkeen. Kärpät on SM-liigassa nyt sijalla neljä ja Ässät viimeistä edellisenä.

Olli Jokisen valmentaman Mikkelin Jukurien hyvä vire jatkui myös perjantaina, vaikka tällä kertaa se joutuikin tekemään kovasti töitä voiton eteen. Sport kaatui lopulta vasta voittomaalikilpailun jälkeen 5-4.

Jukurit on voittanut nyt neljä ottelua viidestä edellisestä ja on Liigassa hienosti viidentenä. Sport on sijalla 12. Se on hävinnyt nyt jo kolme ottelua putkeen.

Hallitseva Suomen mestari Rauman Lukko on löytänyt niin ikään mainion vireen. Perjantaina se otti jo kahdeksannen voittonsa putkeen, kun se kaatoi HPK:n 3-1.

Lukko on sarjassa nyt sijalla 10. HPK on sijalla yhdeksän.

Lahdessa KalPan orastava voittoputki sai jatkoa, kun se kaatoi Pelicansin 3-1. KalPa otti toisen voittonsa putkeen, mutta Pelicans on hävinnyt jo viidestä edellisestä ottelustaan neljä.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: KHL teki rajun ratkaisun – pelit poikki yli kuukaudeksi

Kommentoi Facebookissa