KHL teki rajun ratkaisun – pelit poikki yli kuukaudeksi

Jokerit pelasi syksyllä vierasottelussa Kazakstanin pääkaupungissa Nur-Sultanissa. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

KHL päätti koronan takia pitää viiden viikon olympiatauon. Seuraavan kerran pelataan vasta 22. helmikuuta.

JÄÄKIEKKO KHL ilmoitti torstaina keskeyttävänsä runkosarjapelinsä helmikuun lopulle saakka. Syynä tähän on, että KHL-joukkueissa on todettu valtavasti koronatartuntoja, eikä olympiajääkiekon järjestämistä haluta vaarantaa.

NHL päätti joulukuussa, ettei se päästä pelaajiaan Pekingin olympialaisiin. Tämä merkitsee, että noin puolet olympiaturnauksen pelaajista tulee KHL-liigasta.

Kiinan tiukkojen koronasääntöjen myötä useiden KHL-pelaajien olympiamatka olisi vaarantunut, mikäli KHL olisi jatkanut pelejään helmikuun alkuun saakka. KHL:n johto katsoi parhaaksi ratkaisuksi runkosarjan keskeyttämisen.

KHL:n kova ratkaisu tarkoittaa, että Jokerit pelaa seuraavan kerran vasta 22. helmikuuta. Silloin Jokereiden olisi määrä kohdata Moskovan TsSKA.

KHL ei vielä ole vahvistanut, millaisella aikataululla runkosarja pelattaisiin loppuun. KHL:n pudotuspelien olisi määrä alkaa heti maaliskuun alussa.

Jokerit on käytännössä varmistanut pudotuspelipaikkansa. Jos runkosarjaa typistetään, kuten aikataulullisista syistä on oletettavaa, varmistaa Jokerit pudotuspelipaikkansa sillä päätöksellä.

Jokereiden pelaajista useampi nähdään tositoimissa Pekingin olympiaturnauksessa. Ainakin Brian O’Neill on kutsuttu Yhdysvaltain joukkueeseen ja Nicklas Jensen Tanskan joukkueeseen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokereille kova voitto KHL:ssä – ”Tarvitsee olla ylpeä joukkueesta”

Kommentoi Facebookissa