HIFK näyttää selättäneen kriisinsä – ”Kiitos kuuluu pelaajille”

HIFK on viimeksi voittanut Suomen mestaruuden 2011. (Kuva Liiga)

Syksyllä kriisissä ollut HIFK voitti keskiviikkona kärkijoukkue Lukon maalein 4-2.

JÄÄKIEKKO HIFK:n alkukausi oli SM-liigassa suoraan sanoen katastrofi, mutta nyt joukkue on selättänyt ainakin suurimman kriisinsä. HIFK kaatoi keskiviikkona Helsingissä Liigan kärkijoukkue Lukon 4-2.

– Aloitettiin todella hyvin ja siitä kiitos kuuluu pelaajille.Kun tullaan tauolta takaisin peleihin, niin pitää ehkä osata vähän sietää myös sellaisia erikoisia hetkiä. Kaikki ei ole välttämättä heti reilassa. Olimme valmiita ja olimme latautuneet hyvin, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen kiitteli.

– Ensimmäinen erä oli hyvin ja toisen erän ensimmäinen puolikas samaten. Kolmas erä puolustettiin hyvin ja pelasimme ehkä vähän liikaakin tuloksesta, mutta Tapsa (Roope Taponen) oli maalilla erittäin hyvä ja samoin Miro Väänäsen ketju. Seppälä ja Hirvosen Roni pelasivat upean pelin tänään, Peltonen kehui.

HIFK:n paidassa nyt ensimmäistä täyttä kauttaan pelaava puolustaja Einari Luhanka onnistui myös. Hän teki uransa avausmaalin Liigassa.

– Luhangan Eikka on tullut hienosti sisään. Hänellä on ollut haastava alkukausi loukkaantumisten myötä. Nyt hän sai avausmaalin Liigassa. Hienoja juttuja ja henkilökohtainen kova työ palkitsee monenkin kohdalla, Peltonen kehui.

Alkukauden sensaation Lahden Pelicansin paluu kaukaloon ei sujunut ihan hyvin. Vaasan Sport pääsi yllättämään lahtelaiset 3-2.

Sport on sarjassa sijalla 13. Pelicans jatkaa toisena.

JYP palasi tauolta kohtaamalla kotonaan Porin Ässät. Porin patapakka otti Jyväskylästä vierasvoiton 3-1-lukemin.

JYP on hävinnyt nyt jo neljä ottelua putkeen ja SM-liigassa vasta viimeistä edellisenä. Ässät on puolestaan hyvässä iskussa. Sille voitto oli jo kolmas putkeen.

KalPa on pelannut hyvän alkukauden ja se sai jatkoa keskiviikkona. KalPa kaatoi KooKoon 5-3-lukemin.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Upea kunnianosoitus – Riikka Sallinen teki jälleen jääkiekkohistoriaa

Kommentoi Facebookissa