HIFK on jääkiekon Suomen mestari – suurlupaus ratkaisi

HIFK on viimeksi voittanut Suomen mestaruuden 2011. (Kuva Liiga)

HIFK kukisti finaalisarjassa Kiekko-Espoon otteluvoitoin 3-0.

JÄÄKIEKKO HIFK on voittanut urheilussa paljon, mutta 2023 seura voitti ensi kertaa naisten jääkiekon Suomen mestaruuden. Mestaruus varmistui tiistaina Helsingissä pelatussa kolmannessa finaaliottelussa Kiekko-Espoota vastaan.

Ottelun sankariksi nousi 17-vuotias olympiamitalisti Sanni Vanhanen. Hän teki 2-1 -voittomaalin 34 sekuntia loppua Kiekko-Espoon tasoitettua hieman aiemmin 1-1:een.

HIFK on viime vuosina tehnyt isompia panostuksia naisten jääkiekkoon. Varsin nopeasti seura nousi naisten puolella huipulle ja nyt tuli siis Suomen mestaruus. Vuoden 2023 puolella HIFK ei hävinnyt yhtään ottelua.

Vuonna 2005 syntynyt Vanhanen nousi naisten A-maajoukkueeseen jo 15-vuotiaana. Hän oli 2021 voittamassa MM-pronssia ja viime vuoden helmikuussa Pekingissä olympiapronssia. Vanhasta on kuvailtu yhdeksi Suomen kaikkien aikojen lahjakkuuksista.

Vanhanen matkaa myös huhtikuussa Kanadassa pelattavaan MM-turnaukseen. HIFK:n pelaajista MM-kisoihin valittiin myös Emilia Vesa, Siiri Yrjölä ja Julia Liikala. Hopeajoukkue Kiekko-Espoon pelaajista valituksi tulivat Emmi Rakkolainen ja Anni Montonen.

Mestaruus oli HIFK:lle tiistaina katkolla, mutta yleisöä paikan päällä Nordiksella oli valitettavan vähän. Katsojia oli mestaruusjuhlaan päättyneessä matsissa 1311.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Naisleijonat valittu MM-kisoihin – kasvojenpesun paikka

Kommentoi Facebookissa