HIFK päätti Kärppien putken – ”Kyllä meillä on vielä matkaa Kärppiin”

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

HIFK pehmitti SM-liigan kärkijoukkueen Kärpät 2-0.

JÄÄKIEKKO HIFK otti perjantaina maukkaan 2-0-voiton jääkiekon SM-liigan kärkijoukkue Oulun Kärpistä. Samalla päättyi Kärppien 11 ottelun voittoputki.

HIFK teki voittoon tarvittavat maalit, mutta oli aika paljon puhtaasti puolustuskannalla Kärppien painaessa päälle.

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen oli tietenkin tulokseen tyytyväinen, mutta peli jätti ainakin osin toivomisen varaa.

– Ensimmäisessä erässä oli molempiin päihin paljon ylivoimahyökkäyksiä ja maalipaikkoja. Kärpät oli alussa vähän terävämpi. Heidän pelissään näkyi sellainen rentous ja letkeys, mikä on tullut itseluottamuksen ja voittoputken kautta. Siihen olen kuitenkin tyytyväinen, että pystyimme kasvamaan erä erältä. Pystyimme puolustamaan tiiviisti ja (Frans) Tuohimaa oli hyvä maalissa, Pikkarainen summasi Sport Contentille.

– Löysimme myös hyökkäyspeliä ja saimme siitä enemmän kiinni pelin edetessä. Se, että joukkue pystyi kasvamaan pelin aikana, oli tässä se paras juttu, Pikkarainen jatkoi.

Keskiviikkona HIFK hävisi nolosti Jukureille kotonaan, mutta perjantaina kaukalossa nähtiin paljon tiiviimpi porukka.

– Kärppiä vastaan meillä on aina tietysti sähköisiä pelejä ja se latinki on siellä. Kärpät on 2000-luvun menestysorganisaatio, joka on voittanut mestaruuksia ja ollut koko ajan aallonharjalla. Kyllä meillä on vielä matkaa Kärppien rutiinitasoon runkosarjan osalta, mutta olemme sen suhteen kuitenkin hyvällä tiellä. Nämä pelit ovat hyviä kasvualustoja meille siihen ja antaa buustia myös tuleviin peleihin. Siinä mielessä tämä oli arvokas ilta, Pikkarainen linjasi.

Frans Tuohimaa oli perjantaina HIFK:n selkeä hahmo. Joko hänet on lukittu ykkösmaalivahdiksi?

– No ei tässä vaiheessa vielä sellaisia mietitä. Meillä on niin paljon pelejä, että kyllä tässä riittää töitä kahdelle veskarille, mutta ehdottomasti hän oli erinomainen tänään, Pikkarainen mietti.

Lauantaina HIFK:n kausi jatkuu toisen kärkijoukkueen eli Tapparan vieraana. Tappara voitti perjantaina Jukurit Mikkelissä 3-2.

– Tappara on pikkaisen erilainen joukkue, mutta ihan samanlainen kamppailuvaste on siinä pelissä. Tapparan ja Kärppien pelitavoissa on hieman eroja, mutta hyvin samanlainen peli tulee kuitenkin olemaan, Pikkarainen ennakoi.

Haastattelu Ville Hirvonen, Helsinki

Lue myös: Raimo Helmisestä TPS:n päävalmentaja – sosiaalisessa mediassa rajua pilkkaa!

Kommentoi Facebookissa