Raimo Helmisestä TPS:n päävalmentaja – sosiaalisessa mediassa rajua pilkkaa!

TPS:n kausi ei ole ollut "hunajata".

TPS:n kausi ole ollut "hunajata". (Kuva AOP)

Raimo Helminen toimii TPS:n päävalmentajana yksivuotisella sopimuksella 2020-2021.

JÄÄKIEKKO SM-liigan kriisiseura TPS tiedotti perjantaina, että sen päävalmentajana toimii ensi kaudella Suomi-kiekon ikoni Raimo Helminen. Raipen sopimus on yksivuotinen.

HC TPS:n toimitusjohtajan Santtu Jokisen mukaan Helmisen kiinnitys ensi kauden päävalmentajan pestiin on ideaalitilanne molemmille osapuolille.

– Vuoden sopimus sopii täydellisesti uuden TPS:n rakennusvaiheeseen. ”Raipe” on tehnyt myös nuorten pelaajien kanssa paljon töitä, joka tuo TPS:n arkeenkin lisäarvoa. Oman vahvan ja mittavan pelaajauransa myötä uskomme hänellä olevan työkaluja myös meidän kokeneimmille pelaajille, kertoo Jokinen.

– Helminen on toiminut viime vuodet eurooppalaisen jääkiekkoilun ytimessä Jokerien ja maajoukkuetoiminnan myötä. Tämän lisäksi hän on tehnyt töitä suomalaisen kiekkovalmennuksen huipputiimien kanssa, Jokinen jatkaa.

Komean pelaajauran kokenut Helminen, 55, kuuluu suomalaisen jääkiekkoilun ikoneihin. Valmentajana Helmisen ura alkoi Tampereen Ilveksen liigajoukkueen apuvalmentajana kaudella 2009-2010. Tämän jälkeen Helminen on toiminut päävalmentajana Ilveksessä sekä Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa pää- ja apuvalmentajan rooleissa.

Apuvalmentajana Helminen on vaikuttanut myös Barys Astanan ja Dinamo Riikan sekä Helsingin Jokerien KHL-joukkueissa. Lisäksi Helminen oli Kazakstanin maajoukkueen apuvalmentaja kevään 2014 MM-kilpailuissa.

Helmisen näytöt valmentajaosaamisesta ovat kuitenkin ohuet.

”Raimo Helminen TPS-päävalmentaja ensi kaudella. Anteeksi vaan, mutta mitä helvettiä Turku?!?”, toimittaja Janne Onnela ihmetteli Twitterissä.

Sosiaalinen media antoikin perjantaina tuoreeltaan valinnalle täystyrmäyksen.

Osa ihmisistä ihmetteli, että onko nyt aprillipäivä. Toiset taas kuvasivat uutista ”Black Fridayksi turkulaiseen tapaan”.

TPS on aiemmin ilmoittanut rakentavansa seuralle valoisaa tulevaisuutta pitkäjänteisesti. Tämä herättikin somessa pilkkaa sanoin ”Pitkäjänteinen toiminta keskiöön: Raipen kanssa vuoden sopimus!”

TPS antoi muutama viikko sitten päävalmentajalleen Kalle Kaskiselle potkut. Tilalle pestattiin Marko Virtanen, joka luotsaa seuraa tämän kauden loppuun.

TPS oli 1980-luvun lopulta 2000-luvun alkuun saakka Suomen mahtavimpia seuroja. Tällä vuosikymmenellä seura romahti taloudellisesti. Ilman Supercell-yhtiön miljonäärien Ilkka Paanasen ja Mikko Kodisojan paksun lompakon tuomaa tukea, olisi TPS:n toiminta saattanut pääsarjatasolla jo loppua.

Teksti Otto Palojärvi ja Ville Hirvonen

Lue myös: Jukureiden suurlupaus kellisti HIFK:n – ”No joo, alkuun oli hyvä kymppi”

Kommentoi Facebookissa